Vervelende Aandoeningen Die je Kunt Oplopen in Nagelstudio’s

Vervelende Aandoeningen Die je Kunt Oplopen in Nagelstudio’s

Als je vaak nagelstudio’s bezoekt voor een manicure of pedicure, voetbad en vele andere hand- en voetbehandelingen, moet je je bewust zijn van de gezondheidsrisico’s van nagelstudio’s.

Dit artikel is niet bedoeld om je bang te maken of je te overtuigen geen studio’s meer te bezoeken, maar meer om je gewoon te informeren.

Het is absoluut niet zo dat alle nagelstudio’s vies zijn en dat je een grote kans hebt verschillende infecties en ziekten op te lopen. Dit artikel is geschreven om je bewust te maken van het feit dat er bepaalde gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan nagelstudio’s.

De nagelverzorgingindustrie is booming. De meeste nagelstudio’s hebben een continue klantenstroom. Veel mensen bezoeken een nagelstudio om hun nagels te laten knippen, vijlen, weken in badjes en lakken.

Nagelstudio’s zijn voor de meeste mensen ook de plek om hun nagelriemen terug te duwen en te verzorgen, en eelt te verwijderen. Met al dit snijden, polijsten, vijlen en knippen kan het soms gebeuren dat er een sneetje in de handen en voeten komt.

Een open wond in combinatie met veel huid-op-huid en huid-op-oppervlak contact kan leiden tot een hoog risico om bacteriën of virussen op te lopen.

Voetschimmel

Denk niet dat voetschimmel alleen bij sporters voorkomt. Mensen die vaak aan een vochtige en kleine ruimte worden blootgesteld, lopen het risico voetschimmel te krijgen. Veel nagelstudio’s werken met voetbaden en dit betekent dat veel voeten in hun pedicurebaden weken en niet alle voeten in deze baden zijn schoon.

Helaas worden pedicurebaden in nagelstudio’s hierdoor een goede voedingsbodem voor de schimmel die voetschimmel veroorzaakt. Als voetbaden niet regelmatig na elke klant worden gereinigd, heb je meer kans om voetschimmels te krijgen.

Wratten

Het is heel goed mogelijk dat je een besmettelijke huidziekte oploopt via een nagelstudio en vooral wanneer de nagelstudio niet schoon is.

Omdat studio’s elke dag zo veel handen en voeten verzorgen, is de kans dat er iemand een wrat op heeft vrij hoog. Wratten zijn besmettelijk en kunnen via huid-op-huid contact worden verspreid. Het wordt veroorzaakt door HPV oftewel het humaan papillomavirus en dringt via een breuk het lichaam in.

HPV kent veel typen. Er is een type dat anders is dan de soort die wratten veroorzaakt en baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Wratten leiden tot de overproductie van cellen die door het virus wordt veroorzaakt.

Om wratten te vermijden, moet je erop letten dat een nagelstudio voor elke klant nieuwe puimstenen gebruikt. Je kunt je eigen puimsteen meebrengen om het risico op wratten te verlagen.

Mexicaanse griep

Een ander virus dat je in nagelstudio’s kunt oplopen, is het H1N1-virus oftewel de varkensgriep. De stam van dit griepvirus is zeer besmettelijk. Omdat het een nieuwe stam is, zijn de meeste mensen er nog niet immuun voor.

Het varkensgriepvirus wordt van de ene persoon naar de andere doorgegeven, net zoals bij het gewone griepvirus. Als iemand in de nagelstudio (een klant of werknemer) het virus heeft en niest, hoest, een oppervlak aanraakt of een andere persoon aanraakt, verspreidt het virus zich waardoor andere mensen in de nagelstudio aan het virus worden blootgesteld.

Dit zijn slechts een aantal aandoeningen die je kunt oplopen in nagelstudio’s.

Deel dit artikel over nagelstudio’s met je vrienden! Sharing is caring!