Een Gezond Salsa Recept Perfect Voor de Zomer

Een Gezond Salsa Recept Perfect Voor de Zomer

Blijf deze zomer je lichaam voeden met gezonde gerechten als je wilt genieten van de pret die zonnige dagen met zich meebrengen. De zomer zal nooit compleet zijn zonder salsa.

Maar waarom maak je niet zelf een potje salsa in plaats van er een te kopen in de supermarkt of bij je plaatselijke kruidenier? Wij hebben een salsa recept dat niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond is.

Deze salsa, die boordevol anti-oxidanten zit, zal je lichaam niet alleen gezond houden maar je huid ook beschermen tegen de agressieve effecten van de zon. Extra bescherming is precies datgene wat je huid nodig heeft, omdat de zomerzon meedogenloos kan zijn.

Wil je leren hoe je deze lekkere salsa kunt maken? Laten we van start gaan met de ingrediënten die je nodig zult hebben.

Zo maak je de salsa

Ingrediënten

 • Tomaten – Je hebt er 2 nodig. We raden je aan de medium erfgoed tomaten te gebruiken.
 • Wilde bosbessen – Een kopje is voldoende. Je kunt verse of diepvries bosbessen gebruiken.
 • Zoete ui – Je hebt ¾ gesneden ui nodig.
 • Rijstazijn – 2 eetlepels is genoeg.
 • Knoflook – Hak 2 teentjes fijn.
 • Culinaire Arganolie – Ongeveer 2 eetlepels is voldoende.
 • Jalapeno peper – Snij 1 peper fijn.
 • Hongaarse hete peper – Je hebt slechts een halve nodig. Snij deze fijn.
 • Verse koriander – 2 eetlepels gehakte koriander is voldoende.
 • Italiaanse bladpeterselie – Je hebt 2 eetlepels gehakte peterselie nodig.
 • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze

Kook een pan met water. Terwijl je wacht op het koken van het water, ontvel je de tomaten door onderaan in het vel een X te snijden.

Als dit is gedaan, dompel je ze voor ca. 15 seconden onder in het kokende water. Haal ze eruit en leg de tomaten vervolgens in een kom met koud water. Hierdoor kun je het vel er gemakkelijk af halen.

Pel de tomaten en snij ze door midden. Verwijder de zaadjes en snij ze fijn. Pak een middelgrote kom en doe daar de tomaten, bosbessen, uien, knoflook, pepers en kruiden in. Zorg ervoor dat je alles goed mengt.

Giet de azijn en de culinaire Arganolie in de kom om alles met elkaar te vermengen en de ingrediënten goed te bedekken. Voeg wat zout en peper toe. Dek de kom af en zet deze daarna in de koelkast om de smaken te mengen en in te weken.

Voor het opdienen kun je de salsa eerst een beetje laten uitlekken.

Hoe gezond is nu deze salsa?

Tomaten, bosbessen en pepers zitten allemaal boordevol krachtige anti-oxidanten. De culinaire Arganolie zit ook vol met anti-oxidanten en onverzadigde vetzuren.

Deze voedingsstoffen zijn essentieel om je lichaam, met inbegrip van de huid, te beschermen tegen schade en ze helpen het immuunsysteem sterker te maken waardoor je kunt genieten van al het plezier dat de zomer brengt.

Deel dit artikel over een Salsa Recept met je vrienden! Sharing is caring!