Ingrediënten Waar je op Moet Letten in Anti-Aging Producten

Ingrediënten Waar je op Moet Letten in Anti-Aging Producten

Met zo veel anti-aging producten die beloven en beweren het geheim van de eeuwige jeugd te hebben gevonden, kan het erg verwarrend zijn om te beslissen welke je moet kiezen.

Het trieste feit is dat niet al deze anti-aging producten echt werken en veel mensen zijn slachtoffer geworden van de vele ineffectieve, maar uitstekend gepromote anti-aging producten.

Als je geen slachtoffer wilt worden en wilt voorkomen dat je geld verspilt aan nutteloze producten dan zou je de ingrediënten van anti-aging producten moeten bekijken en moeten leren welke veroudering nou werkelijk effectief bestrijden.

Hier zijn de belangrijkste spelers in het bestrijden van huidveroudering.

Retinol

Dit is een derivaat van vitamine A of met andere woorden een mildere versie van de alleen op recept verkrijgbare rimpelverwijderaar, retinoïden.

Als het gaat om het gladder maken van rimpels, oplichten van oppervlakkige bruine vlekken, ontstoppen van poriën en het verbeteren van de textuur van de huid, dan is volgens Amy Wechsler, een dermatoloog in New York, retinol een van de meest effectieve, vrij verkrijgbare ingrediënten in de strijd tegen huidveroudering.

Het kan echter een paar weken duren voordat de resultaten zichtbaar worden. Dus als je een product gebruikt waarin retinol zit, zul je een beetje geduld moeten hebben.

Waarschuwing:

Retinol is krachtig dus huidirritatie kan voorkomen, vooral wanneer de huid wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Het is het beste om elk product waarin retinol zit ‘s nachts op een droge huid aan te brengen om overgevoeligheid te voorkomen.

Als je een product met retinol op je huid gebruikt, vergeet dan niet elke morgen een hydraterende crème met zonnebescherming of SPF aan te brengen.

Niacinamide

Net zoals schade door de zon en een oudere leeftijd kan acne donkere littekens veroorzaken. Als je deze donkere littekens wilt oplichten dan heb je niacinamade nodig.

Niacinamade is een derivaat van vitamine B3. Het voorkomt dat melanine of pigmentatie naar de oppervlakte komt. Dit ingrediënt kan ook helpen bij het verbeteren van de vochtbarrière van de huid en de collageenproductie, die helpt bij het ongedaan maken van zonbeschadiging aan de huid.

Niacinamide staat er ook om bekend ontsteking te reduceren en zelfs acne te verminderen.

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten spelen een cruciale rol in het bestrijden van huidveroudering. Beschadiging door vrije radicalen is de belangrijkste boosdoener van huidveroudering en anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen voordat ze chaos in je lichaam aanrichten.

Anti-oxidanten, zoals vitamine E en vitamine C, spelen een cruciale rol in het voorkomen en herstellen van schade aan lichaamsweefsels, omdat ze de celgroei bevorderen. Dus als je op zoek bent naar een zeer effectief anti-aging product, let er dan op of anti-oxidanten deel uitmaken van de ingrediënten.

Arganolie

Arganolie zit boordevol anti-oxidanten, zoals vitamine E, ferulinezuur, carotenoïden en sterolen, waardoor het een erg krachtig anti-aging product is.

De olie heeft vele namen (een daarvan is “wonderolie”) vanwege de krachtige eigenschappen om de huid te verfraaien en huidveroudering effectief te bestrijden. De olie staat er ook om bekend het haar en de nagels te beschermen, mooier te maken en te verzorgen.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als anti-aging product kunt gebruiken:

Dit zijn slechts enkele van de meest effectieve anti-aging ingrediënten waar je op zou moeten letten bij het kopen van anti-aging producten.

Deel dit artikel over Anti-Aging Producten met je vrienden! Sharing is caring!