Van Het Nagelbijten Afkomen, Lees Nu Hoe!

Van Het Nagelbijten Afkomen, Lees Nu Hoe!

Nagelbijten is een slechte gewoonte. Niet alleen ruïneert het je nagels maar het eist ook zijn tol van je tanden.

De meeste problemen met nagelbijten beginnen al in de jeugd. En als je het als kind niet afleert blijft het ook als je volwassen bent een gewoonte. Een gewoonte die de nagels lelijk maakt en de tanden nog lelijker.

Als jij of iemand die je kent regelmatig op z’n nagels bijt, is dit een artikel voor jou. Help je kinderen, vrienden, kennissen of jezelf aan betere nagels (en tanden) met deze simpele oplossingen voor nagelbijten.

Hoe eerder hoe beter

Hoe sneller je het probleem van het nagelbijten oplost, hoe beter het is. Als je bijvoorbeeld een kind kunt afleren op z’n nagels te bijten, blijven tanden en nagels van dat kind gezond. Als je het probleem echter verwaarloost en het kind gaat door met nagelbijten, heb je grote kans dat-ie er tot zijn volwassen jaren mee doorgaat. Het probleem wordt dan steeds moeilijker op te lossen.

Weet wat iemand tot nagelbijten aanzet

Zoek uit waarom iemand op zijn nagels bijt. En wat ook de reden is, los dit op. Als iemand op zijn nagels bijt vanwege stress, neem dan de stress weg. Als verveling de reden is, los dat dan op.

Andere redenen kunnen angst of kwaadheid zijn. Let erop wat je kind dwarszit als het op z’n nagels begint te bijten en maak een plan om dat probleem op te lossen.

Ben je van het probleem bewust

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je op je nagels bijt. Als iemand het onbewust doet is het praktisch onmogelijk om deze gewoonte te veranderen.

Maak dat de nagelbijter in de gaten heeft dat hij of zij op z’n nagels bijt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld twee weken lang foto’s van de nagels maken.

Let op de groei van elke nagel. Je kunt iemand die op z’n nagels bijt daar ook voorzichtig op wijzen.

Leer ze goed voor de nagels te zorgen

Het is belangrijk dat ze leren hoe ze hun nagels moeten verzorgen. Vooral voor een kind dat de begrippen nagelbijten en gezonde groei van de nagels nog niet snapt. Laat ze op een simpele manier kennis maken met de gereedschappen voor nagelverzorging zoals een nagelschaartje. En leer ze ook voor hun nagels te zorgen door deze te wassen, reinigen en hydrateren.

Een prima vochtinbrengend product waar je het over kunt hebben is Arganolie. Vertel ze dat Arganolie 100% natuurlijk is (wat betekent dat er geen schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd), leer ze hoe ze zachtjes de nagels met de olie kunnen masseren, en praat over hoe de nagels beter groeien met deze olie.

Leer ze de vele voordelen van Arganolie en dat de vitamines en mineralen die erin zitten de nagels sterk en mooi maken.

Met deze eenvoudige middeltjes kunnen jij of je geliefden de ongezonde gewoonte van het nagelbijten afleren. Het belangrijkste is dat je je ervan bewust bent, dat je weet wat je tot nagelbijten aanzet, en dat je goed voor je nagels zorgt.

Deel dit artikel over nagelbijten met je vrienden! Sharing is caring!