Zeg Vaarwel Tegen Jeuk In de Winter

Zeg Vaarwel Tegen Jeuk In de Winter

Tijdens de winter zijn de meeste mensen vooral bezig om zich droog en warm te houden. Het lijkt soms wel of de kou het leven uit alles wegzuigt. Resultaat: een slecht humeur. Vooral voor mensen die last hebben van een droge huid is niets vervelender dan koud weer.

In de winter wordt de huid droger. Dat komt door de lage luchtvochtigheid in dit seizoen. Lage luchtvochtigheid betekent dat er minder vocht in de lucht zit. In de winter hebben we soms ook te maken met harde droge wind. Ook daar heeft de huid ernstig van te lijden.

Als je last hebt van een droge huid in de winter komt de jeuk die daarbij hoort je waarschijnlijk wel bekend voor. Deze aandoening van de huid is bijzonder onaangenaam. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze winterse droogheid aan te pakken en de huid vochtig en jeukvrij te houden.

Het eerste wat je zeker moet stellen is dat je het juiste vochtinbrengende product voor in de winter gebruikt. Het beste kun je olie-achtige producten zoals Arganolie kiezen. Op olie gebaseerde producten houden in de winter vocht beter vast dan op water gebaseerde producten. De belangrijkste reden om Arganolie te kiezen is echter de componenten die erin zitten.

zeg-vaarwel-tegen-jeuk-in-de-winter1

Arganolie bevat essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E, Polyfenolen, Sterolen, Carotenoïden, Ferulinezuur en Prostaglandinen. Al deze componenten hebben een grote voedingswaarde voor de huid. Door al deze componenten werkt de olie zeer goed tegen een droge huid en ook tegen veroudering van de huid.

Laten we eens wat beter kijken naar de voordelen van deze olie.

  • De essentiële onverzadigde vetzuren gaan te snelle veroudering van de huid tegen en stoppen de ontwikkeling van fijne lijntjes.
  • Prostaglandinen, een ontstekingsremmer, helpt bij de ontwikkeling en groei van cellen.
  • De olie zit vol met Vitamine E dat de veroudering van de huid stopt. Vitamine E is ook voeding voor de huidcellen. De hoge concentratie Vitamine E verhindert ook het ontstaan van striemen en littekens.
  • Sterolen houden de membranen van de huidcellen gezond en houden het vocht in de huid vast.
  • Ferulinezuur is een anti verouderings component en beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling.
  • Carotenoïden zijn andere anti verouderings componenten in Arganolie, en vormen ook een bescherming tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

zeg-vaarwel-tegen-jeuk-in-de-winter2

Gebruik van het juiste vochtinbrengende product is maar één van de manieren om een droge huid te bestrijden. Er komt bij de verzorging van je huid meer bij kijken als je wil voorkomen dat je huid in de winter uitdroogt.

Winterse Huidverzorgingstips

  • Gebruik geen heet water om te baden of je gezicht te wassen, ondanks dat het buiten koud is. Gebruik voor gezicht of bad lauwwarm water.
  • Was je niet te vaak. Veel mensen hebben deze neiging. Brandschoon zijn is niet per se goed voor de huid. Te veel wassen droogt de huid uit, met name als het buiten koud is.
  • Dep jezelf na douche of bad droog, en breng onmiddellijk daarna een vochtinbrengend product aan.
  • Tenminste één maal per week exfoliëren. Hiermee verwijder je dode en droge huid.

Hou je huid in de winter gezond met deze tips voor de huidverzorging.

Deel dit artikel over winterse huidverzorgingstips met je vrienden! Sharing is caring!