6 Stappen Voor een Prachtige Huid, Leer de Stappen

6 Stappen Voor een Prachtige Huid

Door straling van de zon, stof en vuil krijgt je huid het iedere dag zwaar te verduren. Als je een mooie huid wil hebben moet je dus elke dag voor je huid zorgen. Als je je huid elke dag de nodige liefde en aandacht geeft, zal hij zich herstellen en aanvullen.

Met een goed huidverzorgingsprogramma word je elke dag met een gave huid wakker. Als je huid er niet al te gezond uitziet en niet zacht en glad aanvoelt, volg dan deze huidverzorgingstips op!

Raak negatieve gevoelens kwijt.

Ban negatieve gedachten uit. Stress verlaagt namelijk de aanmaak van collageen, en collageen zorgt voor soepelheid en zachtheid van de huid. Is het je wel eens opgevallen dat mensen die altijd gestresst zijn vaak een heleboel rimpels hebben? 

Als je geen rimpels wil, vul je dag dan niet met stress en negativiteit. Stress is een deel van het leven, maar het is mogelijk om met simpele dingen je stress kwijt te raken. Als je je op het werk te gestresst voelt, neem dan een paar minute pauze, zing wat of ga wat kletsen met collega’s of vrienden.

Was elke dag je gezicht.

Het beste is om je gezicht twee keer per dag te wassen. Eén keer voordat je naar bed gaat en één keer als je weer opstaat.

Door je gezicht voor het slapen gaan te wassen raak je vuil, stof en overtollige olie kwijt. Dit zou anders misschien je poriën zou kunnen verstoppen. Als je slaapt maakt je huid nog steeds olie aan. Daarom moet je dus als je weer opstaat opnieuw overtollige olie afwassen.

Breng een vochtinbrengend product op je huid aan.

Je huid moet gehydrateerd worden om dat zachte en gladde gevoel te behouden. Het beste vochtinbrengende product is Arganolie. Arganolie bevat componenten die erg goed zijn voor de huid. Het hydrateert niet alleen de huid, maar houdt deze ook jong. 

Arganolie is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, Sterolen, Vitamine E, Polyfenolen, Ferulinezuur en Prostaglandinen. Dit zijn allemaal ingrediënten die goed zijn voor de huid.

Zorg dat je genoeg slaap krijgt.

Slaap voldoende lang. Ons lichaam heeft rust nodig zodat het zichzelf kan repareren en verjongen. Dit geldt ook voor het grootste orgaan van ons lichaam. Huidcellen repareren en vernieuwen zich terwijl je slaapt. Als je minder slaapt heeft je huid dus ook minder kans om zich te herstellen.

Leer je slechte gewoontes af.

Roken bijvoorbeeld is slecht voor de huid. Het berooft de bloedvaten aan het huidoppervlak van zuurstof en vermindert de aanmaak van collageen.

Je ziet vaak dat mensen die roken fijne lijntjes rondom mond en ogen hebben. Als je rookt, minder dan langzaamaan het aantal sigaretten dat je per dag opsteekt totdat je er helemaal mee kunt ophouden.

Doe meer aan lichaamsbeweging.

Om je lichaam gezonder te maken moet je workout oefeningen doen. Ook je huid heeft daar voordeel van. Door het zweten raakt de huid gifstoffen kwijt.

Lichaamsbeweging gaat ook acne tegen. Als je dikker wordt gaat vet in je lichaam op zoek naar een manier om naar buiten te komen. Vaak is dat in de vorm van puistjes.

Als je problemen met de verzorging van je huid hebt, volg dan deze tips op zodat je elke dag met een gezonde huid wakker wordt.

Deel dit artikel over hoe een prachtige huid te krijgen met je vrienden! Sharing is caring!