Weet Wat Je Niet Moet Eten Voor Een Gezonde Huid

Weet Wat Je Niet Moet Eten Voor Een Gezonde Huid

Men zegt dat de ogen de poorten van de ziel zijn. Waarschijnlijk wist je dat wel. Maar hoe zit het met de huid?

Wist je dat de huid een spiegel is voor iemands gezondheid? Een goede gezondheid betekent een gezonde en gave huid.

Als je problemen met je huid hebt zoals acne, een vale huid, tekens van vroegtijdige veroudering etc, kan dit een teken zijn van een ongezond lichaam. Dit kan veroorzaakt worden door een ongezonde levensstijl, slechte persoonlijke hygiène of slechte huidverzorging.

Een mooie en gezonde huid komt van binnenuit. Wat je eet is een essentieel onderdeel van de huidverzorging. Alles wat we eten kan ofwel het lichaam voeden ofwel schade berokkenen. Dit geldt ook voor het grootste en belangrijkste orgaan voor de verdediging van ons lichaam, de huid.

We hebben allemaal geleerd dat we gezond en uitgebalanceerd moeten eten. Maar dit is niet altijd even makkelijk!

Vind je het moeilijk om je te houden aan een uitgebalanceerd dieet en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Overweeg dan ook eens een Marley Spoon box. Zij zorgen dat je de verse ingrediënten & inspirerende recepten bij jou thuis ontvangt!

Onze 3 dagelijkse maaltijden moeten een combinatie bevatten van koolhydraten, proteïnes, vezels en gezonde vetten in de juiste hoeveelheden. De meesten van ons eten echter veel te veel of veel te ongezond.

Het is het beste om je koolhydraten uit hele granen te krijgen, je proteïnes en gezonde vetten van vis, en je vezels van groenten en fruit. Sprenkel vooral ook Arganolie over je kom met verse groene bladgroenten of over je gestoomde of gegrilde vis. Arganolie bevat vitamines en anti-oxidanten die enorm belangrijk zijn voor je huid.

Als je maaltijden vooral uit kaasburgers, friet, pizza of ander vet voedsel bestaat, dan krijg je gegarandeerd last van een ongezonde huid. Maar niet alleen dat, je loopt ook risico op allerlei serieuze gezondheidsproblemen zoals levensgevaarlijke hart- en vaatziektes, suikerziekte en meer.

Hier volgen nog wat andere voedselsoorten die je niet moet eten als je een gezonde en mooie huid wil hebben.

Voedsel om van Je Menu Te Schrappen

Worst, spek en gehakt

Jazeker. Lekker en een bron van proteïne, maar ook van transvetten en verzadigde vetten. D e combinatie van deze twee maakt ze niet alleen ongezond voor de huid (met rimpels en veroudering tot gevolg) maar ook voor het hart.

Boter

Boter maakt brood en bijna alle maaltijden lekker smeuïg. Maar als je regelmatig grote hoeveelheden boter eet beschadig je niet alleen je huid maar krijgt ook je hart het zwaar te verduren. Boter bevat ook transvetten.

Cake, (vol romig) ijs, suiker

Iedereen die van zoetigheid houdt wordt gek als hij of zij deze zoetigheid niet meer mag eten. Dit type voedsel is glycemisch. Als je niet weet wat dat is, het betekent gewoon dat het grote hoeveelheden (te) makkelijk verteerbare koolhydraten bevat. Het is bekend dat dit type voedsel acne veroorzaakt.

Schrap dit voedsel van je dagelijkse maaltijden en hou het bij een gezonder bord eten.

Deel dit artikel over wat te eten voor een gezonde huid met je vrienden! Sharing is caring!