Hoe Je Elke Dag Van Je Huid Kunt Houden, Leer Hoe

Hoe Je Elke Dag Van Je Huid Kunt Houden

Je huid krijgt op je werk soms flink op zijn donder. Dat komt door onfrisse lucht, verwarmings en airco systemen, en al de stress op de werkplek. Dan is er nog de Ultra Violette straling die door de ramen heen komt en je huid beschadigt. Door deze dagelijkse opdoffer kan je huid op het einde van de werkweek behoorlijk dof en ongezond zijn.

Hoe kun je je huid op de werkplek nu beschermen tegen schadelijke invloeden? Hoe kun je hem weer gezond maken? Hier zijn dingen die je kunt doen om de schadelijke elementen te bestrijden.

Van Je Huid Houden

  • Zonnebrandlotion is een dagelijkse noodzaak! Er zijn maar weinig mensen die zich elke dag met zonnebrandlotion insmeren. Als je rimpels, lijntjes, vlekken of erger nog huidkanker voor wil blijven, moet je er een gewoonte van maken om elke dag zonnebrandlotion aan te brengen. De Ultra Violette straling van de zon komt door je autoruiten en de ramen in je kantoor heen, en brengt de huid schade toe. Onthoud 2 dingen over zonnebrandlotion: gebruik een beschermingsfactor van 15 of hoger, en smeer je tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat in.
  • Voed je huid elke dag met Arganolie! De huid wordt door deze olie echt verwend. Arganolie zit namelijk boordevol ingrediënten die goed zijn voor de huid. Het bevat veel essentiële onverzadigde vetzuren die de huid jong en gezond houden. De Prostaglandinen in Arganolie helpen de huid te groeien en zich te ontwikkelen. Arganolie zit ook vol met Vitamine E dat veroudering van de huid tegengaat en de huidcellen voedt. Sterolen voegen vocht toe en houden dit vast. Ferulinezuur verhindert schade door UV straling waardoor de huid jong blijft, en Carotenoïden beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen zodat de huid jong en gezond blijft.
  • Sla het hydrateren nooit over! Dagelijks hydrateren van de huid is essentieel. De huid verliest elke dag zijn natuurlijke vocht door zweten, wassen en blootstelling aan de elementen, met een droge huid als gevolg. Dit is normaal. Geef je huid zijn vocht weer terug door een goed werkend vochtinbrengend product te gebruiken.
  • Vermijd stress en leer hoe je met stress om moet gaan! Blijf kalm en maak je niet overal zo druk over. Misschien heb je dit advies al duizenden keren eerder gehoor, maar deze keer moet je je er echt aan houden. Stress veroorzaakt allerlei gezondheidsproblemen en huidproblemen. Als het werk te gestresst wordt, stop dan met wat je aan het doen bent en neem een kwartiertje pauze. Staar even naar buiten of naar de foto’s van je geliefden. Neem een warme of koude drank, neurie een melodietje, denk even aan vroeger of babbel wat met je collega. Even ademhalen, aan leuke dingen denken, lachen en even met je collega’s kletsen helpt om weer kalm te worden.

Dit zijn de belangrijkste stappen die je elke dag zou moeten nemen om je huid te beschermen tegen die harde opdoffers.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!