Tips Die Haaruitval Kunnen Verminderen

Tips Die Haaruitval Kunnen Verhinderen

Soms werken natuurlijke ingrediënten veel beter dan het spul wat uit flesjes komt. Hier zijn een paar makkelijke en betaalbare tips om haaruitval te verhinderen.

Natuurlijke Oliën

Het voordeel van natuurlijke oliën boven commerciële behandelingen met olie is dat de meeste natuurlijke oliën geen chemische stoffen bevatten die op de lange termijn je haar of zelfs je gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Natuurlijke oliën die vrij zijn van ruwe chemicaliën beroven je hoofdhuid niet van zijn lichaamseigen olie. Je haar blijft daardoor goed gehydrateerd en beschermd.

Verschillende natuurlijke oliën hebben bewezen goed te werken voor het herstellen van glans in dof haar en bij het voeden van de haarfollikels. Daardoor gaat je haar beter groeien. Vooral Arganolie is erg goed voor het haar.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze olie rijk is aan anti-oxidanten zoals Vitamine E, Carotenoïden, Ferulinezuur en Polyfenolen, om nog maar te zwijgen van een heleboel andere voedingsstoffen die het haar beschermen tegen UV straling en droogheid.

Vanwege de essentiële vetzuren in Arganolie bevordert het ook gezonde haargroei. Essentiële vetzuren dienen als voeding voor de haarwortels en poriën!

Gewoon de olie over je hoofdhuid masseren en zorgen dat je haar van top tot teen ermee bedekt is. Zet een douchemuts op en laat de olie een uurtje zitten. Daarna wassen.

Je kunt ook natuurlijke sapextracten van knoflook, ui of gember gebruiken of combineren met Arganolie. Wat je ook kunt proberen is om warme groene thee direct op je hoofdhuid aan te brengen (het moet warm zijn maar niet gloeiend heet). Laat het mengsel een uur op je hoofd zitten en spoel daarna goed uit met warm water.

Andere natuurlijke oliën waar je haardos baat bij kan hebben zijn olijfolie, canola olie en kokosnootolie.

Masseer je Hoofdhuid

Je hoofdhuid masseren is goed voor de bloedsomloop. Bloed brengt zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar je hoofdhuid.

Je mag dan misschien wel het juiste voedsel eten en drinken maar dat heeft weinig nut als het transportsysteem van je lichaam niet goed werkt. Een goede hoofdmassage voelt daarnaast ook prettig aan.

Als je geen tijd hebt voor een complete hete olie behandeling kun je ook een paar druppels Arganolie op je hoofdhuid inwrijven.

Vermijd stress

Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Een vaak voorkomende oorzaak is stress, vooral als die stress langdurig is. Het is wetenschappelijk gezien zelfs mogelijk om als gevolg van stressvolle situaties of door het ondergaan van onplezierige gebeurtenissen je haar te verliezen.

Goed met stress omgaan verhoogt je kansen om zelfs tot op hoge leeftijd een volle bos met haar te houden.

Mediteren is een goed wapen tegen stress. Als je echter denkt dat je domweg te veel stress hebt of als stress je verhindert om de dingen te doen die je eigenlijk zou moeten doen, dan wordt het misschien tijd voor professionele hulp.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!