Slaaptekort Kan Leiden tot Gewichtstoename!

Slaaptekort kan leiden tot gewichtstoename!

We weten dat een goede nachtrust de huid mooier en gezonder maakt. Hier kun je meer over lezen in ons artikel over het verband tussen schoonheid en slaap. Maar wist je dat slapen ook het vermogen van je lichaam kan verbeteren om vet te verbranden?

Jazeker! Als je ’s nachts goed uitrust dan heb je de meeste kans om ongewenste kilo’s te verliezen! Tegenwoordig lijden veel mensen aan slechte slaapgewoonten. Onze moderne levensstijl, waarbij we altijd druk in de weer zijn, kan het iemand moeilijk maken om de broodnodige slaap te krijgen.

Gebrek aan slaap kan mensen angstig, gespannen, moe en prikkelbaar maken. Het slechte nieuws is dat, omdat we energie nodig hebben om de volgende dag dingen gedaan te krijgen, we de effecten van slaaptekort tegengaan met cafeïne en suiker. Maar dit is helemaal geen gezonde oplossing en dit zal het probleem niet oplossen.

Je voelt je niet alleen futloos als je niet goed geslapen hebt, je lichaam zal zich ook gaan opblazen als je last hebt van een slaaptekort.

Slaaptekort en aankomen

Hoe kan slaaptekort ervoor zorgen dat je aankomt? Als je niet genoeg slaapt, zul je te maken krijgen met hormonale onevenwichtigheden. Deze hormonale onevenwichtigheden zullen knoeien met het metabolisme van je lichaam.

Als je last hebt van een slaaptekort dan zul je vaker honger hebben, je hebt een verminderd gevoel van volheid en je eetlust gaat omhoog. Hierdoor ontstaat een goed scenario voor gewichtstoename.

Bovendien, als je je broodnodige slaap niet krijgt, begint je lichaam te verlangen naar voedingsmiddelen die veel calorieën en koolhydraten bevatten, zoals zoete lekkernijen, chips en andere zoute snacks, en zetmeelrijke voedingsmiddelen. Dit zorgt nog meer voor het logische scenario van gewichtstoename.

Hoe kun je vet verbranden door te slapen

Maar hoe kan slapen helpen om overtollige vetten te verbranden en die ongewenste kilo’s kwijt te raken?

Als je lichaam de nodige rust krijgt, wordt het vermogen om vet te verbranden verbeterd. Je ogen mogen dan gesloten zijn en misschien droom je zelfs als je slaapt, maar het is ook in deze tijd dat je lichaam koolhydraten zeer efficiënt metaboliseert. Dit metabole proces van koolhydraten is van cruciaal belang, omdat je lichaam hier zijn energie vandaan haalt.

Door een gebrek aan slaap raakt het hele metabole proces in de war. In plaats van koolhydraten om te zetten in een energiebron, begint het lichaam ze op te slaan, wat een toename aan gewicht betekent.

Hoe stimuleer je goede slaapgewoonten

Sporten

Om te beginnen met goede slaapgewoonten zou je je lichaam moeten laten werken. Jawel! Sporten zorgt ervoor dat je beter kunt slapen. Doe cardio/aerobic oefeningen, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, dansen of zwemmen. Je kunt ook krachttraining gaan doen, zoals Yoga en Pilates. Sporten zal het aantal stresshormonen in je lichaam verminderen, waardoor je dieper zult kunnen slapen.

Aromatherapie

Aromatherapie kan je slaapgewoonten verbeteren. Omring jezelf met kalmerende en ontspannende geuren, zoals lavendel of kamille. Op onze productpagina kun je een ruim assortiment aan verschillende etherische olieen terugvinden.

Bedtijd routine

Hou een kalmerend bedtijd routine aan van 15 minuten Als je problemen hebt met slapen, dan zou je 15 minuten moeten reserveren voor een routine die je geest en lichaam zal kalmeren. Dim de lichten of, beter nog, schakel ze uit, doe je televisie uit, en luister naar ontspannen en rustgevende muziek of een opgenomen stem.

Ik hoop dat je vanavond lekker zult slapen!

Deel dit artikel over slaaptekort met je vrienden! Sharing is caring!