Kom Meer te Weten Over de Oorzaken van Schimmelnagels

Nagelverzorging Kom meer te weten over de veel voorkomende oorzaken van schimmelnagels

Je nagels kunnen ook geïnfecteerd raken. Ons lichaam fungeert als gastheer voor duizenden micro-organismen. Sommige zijn goed en andere slecht voor ons. Als het aantal slechte micro-organismen veel hoger is dan de goede, dan is dat het moment dat het resultaat niet goed is voor ons.

Schimmelnagels kunnen bij veel mensen voorkomen, en veel mensen over de hele wereld hebben er ooit last van gehad. Sommige mensen zullen op een bepaald moment te maken krijgen met een schimmelnagel. Normaal gesproken zijn het de teennagels in plaats van de vingernagels die besmet worden.

Schimmelnagels komen vaker voor bij mensen die al midden in de vijftig zijn. Maar jongere mensen moeten niet denken dat deze statistieken een bewijs zijn dat ze deze infectie niet zullen krijgen. Jongere mensen kunnen schimmelnagels krijgen en vaak lopen zwemmers, atleten of anderen die gemeenschappelijke douches delen meer risico.

Hoe krijg je een schimmelnagel?

Vaak wordt een schimmelnagel veroorzaakt door een schimmelinfectie van de huid. Een van de meest voorkomende schimmelinfecties van de huid is voetschimmel. V

oetschimmel is een infectie van de tenen. Als dit niet wordt behandeld, kan de infectie zich verspreiden naar de teennagels en schimmelnagels veroorzaken. Je kunt de schimmelinfectie onbewust naar je nagels verspreiden als je aan je tenen of teennagels krabt.

Schimmelinfecties kunnen vreselijk jeuken, maar om verdere verspreiding te voorkomen, is het beter om niet te krabben.

Als je je handen te vaak wast of als ze altijd in het water zitten, dan loop je ook meer risico op het ontwikkelen van schimmelnagels aan je vingers.

Mensen die in de keuken werken of schoonmaken hebben meer risico op deze vorm van infectie. Als de huid continu nat is, dan kan deze aan de basis van de vingernagels beschadigd raken en een ingang bieden voor schimmels. Nagels die onlangs zijn beschadigd, hebben een hoger risico om besmet te raken.

Het gebruiken van nagel tools die in aanraking zijn gekomen met geïnfecteerde nagels kunnen jouw nagels ook infecteren. Zorg ervoor dat jouw nagelsalon alle tools goed desinfecteert. Het is zeer aan te raden om je eigen set met nagel tools te gebruiken en het is het beste om ze niet met anderen te delen.

Bepaalde gezondheidsproblemen, zoals psoriasis, diabetes en een slecht werkend immuunsysteem, kunnen ook de kans op schimmelinfecties verhogen. Als je over het algemeen een slechte gezondheid hebt, dan heb je meer risico op het ontwikkelen van nagelinfecties.

Slechte gewoonten, zoals roken, zorgen er ook voor dat je kwetsbaarder bent voor dit soort infecties. Als je in een vochtig of warm klimaat woont, dan zijn de kansen dat je nagelinfecties krijgt ook hoger. Maar in sommige gevallen kun je zonder aanwijsbare reden een schimmelnagel krijgen.

Je moet nooit vergeten dat schimmels van nature in het milieu voorkomen. Nu je de meest voorkomende oorzaken van schimmelnagels kent, zul je beter in staat zijn om ze te voorkomen. We zullen in de toekomst in andere berichten meer gedetailleerd ingaan op hoe je schimmelnagels kunt vermijden.

Deel dit artikel over de oorzaken van schimmelnagels met je vrienden! Sharing is caring!