Nagelverzorging: Hoe je Kunt Stoppen met Nagelbijten

Nagelverzorging Hoe je kunt stoppen met nagelbijten

Nagelbijten is een vervelende gewoonte. Het beschadigt niet alleen je nagels, maar het maakt je ook kwetsbaarder voor infecties. Elke dag komen onze handen met veel dingen in contact en ze kunnen besmettelijke micro-organismen oppikken, dus je nagels in je mond steken, zal een kans bieden aan bacteriën, virussen en andere schadelijke micro-organismen om je lichaam binnen te dringen.

Hoewel nagelbijters weten dat deze gewoonte hen kwetsbaarder maakt voor ziekten, vinden de meeste mensen het moeilijk om te stoppen met nagelbijten. Het is waar dat het moeilijk is slechte gewoonten te doorbreken en nagelbijten is daarop geen uitzondering.

Nagelbijten, wat in de medische wereld wordt aangeduid als onychophagia, kan ook een voorteken zijn van een ernstiger probleem dat de nagelbijter weigert onder ogen te zien.

Nagelbijten is in de meeste gevallen geen ernstige aandoening en kan worden gecorrigeerd of stopgezet. Als je wilt stoppen met deze gewoonte, moet je eerst meer te weten komen over de reden waarom je nagels bijt.

De techniek om iets op de nagels aan te brengen, heeft vele nagelbijters geholpen te stoppen met deze afschuwelijke en onhygiënische gewoonte, maar soms werkt het gewoon niet, vooral wanneer nagelbijten een reactie is op stressvolle situaties.

Veel mensen die deze gewoonte hebben ontwikkeld, zijn zich niet eens bewust wanneer ze op hun nagels bijten.

Vaak gebruikte oplossingen voor nagelbijten

Hier zijn enkele technieken waarmee je nagelbijten kunt voorkomen.

Breng een speciale nagellak aan

Als jij of je geliefde niet kan stoppen met nagelbijten, dan kan het lakken met een speciale nagellak de oplossing zijn. Deze nagellakken bevatten een bittere en vieze smaak om nagelbijters te ontmoedigen om op hun nagels te gaan bijten.

Een aantal van deze nagellakken bevatten paprika, waardoor ze een pittige en sterke smaak hebben. Pepersprays bevatten paprika en geeft ze hun stekende vermogen. Maar natuurlijk bevatten deze nagellakken een veel kleinere hoeveelheid paprika.

Deze techniek werkt het beste voor mensen die de gewoonte van het nagelbijten aan het ontwikkelen zijn, maar het werkt ook bij mensen die al een lange tijd op hun nagels bijten.

De oorzaak van het probleem achterhalen

Als de techniek van het aanbrengen van een speciale nagellak niet werkt, dan is het nodig om de wortel van het probleem aan te pakken. Dit is een nerveuze tic en mag niet worden opgevat als een eenvoudige en lichte aangelegenheid, vooral in die gevallen waarbij de persoon te veel bijt met bloedingen en pijn als gevolg.

Als dit het geval is dan duidt dit op een veel dieper probleem. Het aanbrengen van speciale nagellak kan helpen, maar dit verhelpt de oorzaak van de gewoonte van het nagelbijten niet. Er zijn praatgroepen die mensen helpen met de meer ernstige nagelbijtproblemen.

Bekijk ook onze instructievideo hoe je arganolie aanbrengt op je nagels

Deel dit artikel over hoe te stoppen met nagelbijten met je vrienden! Sharing is caring!