Anti-Verouderingstip: Inflammatie Bestrijden

Anti-verouderingstipInflammatie bestrijden

Voor het grootste deel is de ontstekingsreactie van het lichaam een goede zaak, omdat het de manier is van het lichaam om zich te verdedigen tegen indringers. Hoewel ontstekingen een onderdeel zijn van het verdedigingsmechanisme van ons lichaam kan het voorkomen dat ontstekingen optreden ook als er geen sprake is van een indringer. Dit soort ontstekingen versnelt het proces van huidveroudering.

Vervuiling, verwerkte voedingsmiddelen, uitdroging, een dieet met weinig vet en eiwit, het leiden van een levensstijl met veel stress en gebrek aan slaap kunnen leiden tot ontstekingen. Huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten met agressieve chemicaliën kunnen ook ontstekingen veroorzaken, waardoor de huid nog sneller zal verouderen.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om vroegtijdige en snelle huidveroudering te voorkomen. Hier zijn enkele tips.

Gebruik kruiden!
Voeg anti-inflammatoire kruiden toe aan je maaltijden. De meeste kruiden zitten boordevol anti-inflammatoire bestandsdelen. Cayenne en kurkuma zijn goede voorbeelden van deze kruiden. Je kunt ze aan zowat elke maaltijd toevoegen, of het nu salades, rundvlees-, kip- of visgerechten zijn. Als je vroegtijdige huidveroudering serieus wilt aanpakken, dan is het het beste om je maaltijden regelmatig met deze specerijen te kruiden.

Volg een anti-inflammatoir dieet
Je kunt huidveroudering uitstellen en zelfs ongedaan maken door simpelweg een anti-inflammatoir dieet te volgen. Eet veel groenten, vooral de fel gekleurde. Rode, gele en oranje paprika, kool, spinazie en broccoli doen wonderen voor je huid. Je moet ook omega-3 vetzuren en enkelvoudige onverzadigde vetten in je dieet opnemen. Eet vette vis, zoals zalm, haring en tonijn, en voeg olijfolie, culinaire arganolie, walnoten en pompoenpitten aan je maaltijden toe, omdat deze boordevol enkelvoudige onverzadigde vetten en omega-3 zitten. Om ervoor te zorgen dat je dieet geen onnodige ontstekingen zal veroorzaken, moet je je onbedwingbare hang naar snoep en geraffineerde koolhydraten beperken. Sla zoete lekkernijen, tarwe en granen over, of minimaliseer op zijn minst de inname ervan.

Eet genoeg proteïnen
Direct onder de epidermis, oftewel je zichtbare huid, bevindt zich de dermis. Deze binnenste laag van de huid bestaat voornamelijk uit collageen en elastine, die steun en structuur geven aan de huid. Om ervoor te zorgen dat er voldoende hoeveelheden collageen en elastine door het lichaam worden geproduceerd, heb je proteïnen nodig. Eet eiwitrijk voedsel, zoals vlees, vis, eieren en peulvruchten. Hoeveel eiwit is genoeg? Om ervoor te zorgen dat de productie van collageen en elastine in je lichaam gezond is, ligt de aanbevolen hoeveelheid rond de 0,55-0,7 gram eiwit per halve kilo lichaamsgewicht. Om het gemakkelijk te maken, dit zijn ongeveer 2 hele eieren bij het ontbijt, een bijgerecht of beleg van kip bij je lunch, 1 handvol amandelen voor je snack en een portie rundvlees voor je avondeten.

Maak gebruik van een alfa-liponzuur supplement
Alfa-liponzuur wordt beschouwd als één van de meest krachtige anti-oxidanten, en anti-verouderings- en anti-inflammatoir middel dat we kennen. Alfa-liponzuur is oplosbaar in vet en water waardoor het effectief is in het voorkomen van rimpels. Neem 100-200 mg per dag en je zult absoluut een groot verschil in je huid opmerken.

Volg deze tips als je je huid voor een langere tijd jong wilt houden.

Deel dit artikel over anti verouderingstips met je vrienden! Sharing is caring!