Een Gezonde Spijsvertering Betekent een Mooie Huid

Een Gezonde Spijsvertering Betekent een Mooie Huid

Als het gaat om een mooie, gezonde en jeugdige huid, zullen veel mensen denken aan schoonheidsproducten. De markt loopt over met verschillende soorten schoonheidsproducten die allerlei beloften doen en garanties bieden. Er zijn producten die kunnen werken, maar veel van deze producten zullen je portemonnee alleen maar leegzuigen en je niet de gewenste resultaten bieden.

Met onze moderne levenswijze hebben we de neiging om voor onze huidverzorging alleen te vertrouwen op de nieuwste uitvindingen en experimenten uit onze moderne laboratoria. We zijn de traditionele methoden vergeten die net zo effectief kunnen zijn. I

n het verleden hebben onze voorouders natuurlijke manieren ontdekt voor de verzorging van de huid. Zij hebben gebruik gemaakt van de schoonheidsgeschenken van Moeder Natuur. Een andere natuurlijke manier om de huid te verzorgen, is om goed te eten.

Er wordt gezegd dat een mooie huid een duidelijke weerspiegeling is van een gezonde spijsvertering. De meeste mensen die aan huidaandoeningen lijden, zoals acne, rosacea, psoriasis etc, hebben ook problemen met de spijsvertering.

Meestal hebben ze last van constipatie, een lekkende darm, een onbalans in goede en slechte bacteriën en andere aandoeningen op het gebied van de spijsvertering. Er zijn twee belangrijke oorzaken van problemen met de spijsvertering. Welke zijn dat? Hieronder kun je er meer over lezen.

Niet genoeg water drinken

Wanneer je niet genoeg water drinkt, heb je een grote kans om problemen met de spijsvertering te krijgen. Water is zeer belangrijk om je huid en spijsvertering gezond te houden. Water zorgt ervoor dat de cellen gehydrateerd blijven. Het helpt ook giftige stoffen en andere afvalstoffen in het lichaam te elimineren, wat op zijn beurt verstopping en andere problemen met de spijsvertering voorkomt.

Niet genoeg vezels eten

Tegenwoordig zijn er niet veel mensen die vezels eten. Statistieken tonen aan dat een persoon gemiddeld slechts 12 gram vezels per dag eet, dat is aanzienlijk lager dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

In 2002 adviseerde de National Academy of Sciences and Food and Nutrition Board dat mannen die tussen de 19 en 50 jaar oud zijn ten minste 38 gram vezels per dag zouden moeten consumeren, en mannen van 50 jaar en ouder 31 gram vezels per dag.

Vrouwen die tussen de 19 en 50 jaar oud zijn, zouden minstens 25 gram vezels moeten consumeren. En vrouwen boven de 50 moeten dagelijks minstens 21 gram vezels eten.

Zorg ervoor dat volkorengranen onderdeel uitmaken van je dieet. Kies voor volkoren producten in plaats van geraffineerde producten.

Eet iedere dag een appel. Het houdt niet alleen de dokter bij je uit de buurt, het zal ook voor een gezonde en mooie huid zorgen. Bloemkool en andere bladgroenten zijn geweldige vezelbronnen.

Om problemen met de spijsvertering te voorkomen en een gezonde en mooie huid te krijgen, moet je voldoende water drinken en genoeg vezels aan je maaltijden toevoegen. Drink minstens 8 glazen water per dag.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt, zijn hier enkele tips. Zorg ervoor dat je maag gelukkig is, en je huid zal dit weerspiegelen!

Vergeet deze tips niet als je een mooie en gezonde huid wilt hebben.

Deel dit artikel over een gezonde spijsvertering en de invloed die dat heeft op de huid met je vrienden! Sharing is caring!