Waarom We Ons Schoonheidsslaapje Nodig Hebben

Waarom We Ons Schoonheidsslaapje Nodig Hebben

Als Doornroosje duizend jaar lang kan slapen waarom hebben sommige mensen er dan in één nacht al zoveel moeite mee? Veel mensen komen moeilijk in slaap en in dromenland, en het idee om met een giftige spoel in je vinger te prikken om zo in slaap te vallen kan dan heel verleidelijk zijn. Maar ja, we leven niet in sprookjesland en die giftige spoel die je de nodige nachtrust geeft bestaat niet. Wel zijn er slaappillen te koop. Natuurlijk moet je eerst even met je dokter gaan praten voordat je slaappillen gaat gebruiken.

Waarschijnlijk heb je wel eens het advies gekregen om als je er jong en mooi uit wil blijven zien genoeg te slapen. Als je niet genoeg rust hebt gehad merk je dat niet alleen aan je slechte humeur maar je ziet er ook niet zo goed uit.

Tijdens je slaap krijgt je lichaam de nodige rust. Maar zelfs als je lichaam rust gebeurt er nog wel het een en ander. De tijd dat je ‘s nachts slaapt is de tijd dat je huid zijn beschadigde cellen repareert. Ook het aanmaken van nieuwe huidcellen gebeurt tijdens je slaap. Omdat reparatie en aanmaak van huidcellen tijdens onze nachtrust plaatsvindt denken veel deskundigen dat slaapgebrek het proces van ouder worden versnelt.

Hier zijn de redenen waarom je je schoonheidsslaapje nodig hebt.

Goede Gezondheid
Slaap is goed voor je gezondheid. Gebrek aan slaap kan ernstige ziektes veroorzaken. Als je niet genoeg slaapt loop je kans op suikerziekte, overgewicht, hartproblemen, hoge bloeddruk en een hoop andere ernstige gezondheidsproblemen. Als je moeite hebt om in slaap te komen en alle trucs die je moeder of grootmoeder je geleerd hebben al geprobeerd hebt kan het helpen om je slaapkamer koeler te houden. Je zou ook meditatie kunnen proberen. Mediteren helpt je lichaam en geest te ontspannen waardoor je makkelijker in slaap valt.

Een Gave Huid
Slaap komt je huid ten goede. Als je elke dag tot in de kleine uurtjes opblijft merk je al snel dat je wallen onder je ogen krijgt. Je huid komt er pafferig uit te zien en is gevoeliger voor rood worden of uitslag. Op dagen dat je in bed ligt te woelen zie je er waarschijnlijk ook pafferiger uit. Om dat te verminderen kun je koud water over je gezicht sprenkelen. Van koud water krimpen je poriën waardoor het pafferige van de huid minder wordt. Denk eraan dat je je droogdept. Hydrateer je huid en zorg dat je oogschaduw koel is voordat je die aanbrengt.

Je Goed Voelen
Als je genoeg slaapt krijgt je lichaam de rust die het nodig heeft. Dat betekent een sterker afweersysteem, er beter uitzien en een beter humeur. Je kunt je beter op je taken concentreren, hebt een beter reactievermogen en je brein werkt sneller bij het oplossen van problemen.

Zorg dus dat je vannacht goed slaapt!

Deel dit artikel over schoonheidssplaapjes met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]