Recept Voor Gestoofde Kippenbouten

Ben je het braden en bakken van kip beu? Waarom ga je niet eens stoven? Gestoofde kip is sappiger en dit recept is overheerlijk. Dus als je moe wordt van keer op keer die gebakken of gebraden kip, dan is hier een geweldig kiprecept!

Stoven is een proces dat lang duurt. Dus als je van plan bent dit gerecht te maken, zorg er dan voor dat je daar de tijd voor hebt. Dit gerecht duurt ongeveer 7 uur om te maken. Maar als je deze gestoofde kip eenmaal hebt geproefd, zul je zeker bereid zijn nog een keer zoveel tijd in je keuken door te brengen alleen maar om dit gerecht te maken.

Gestoofde kippenbouten

Ben je klaar om je kip te stoven? Als eerste zul je alle ingrediënten moeten kopen. Ga naar een supermarkt bij jou in de buurt om alles te kopen wat je nodig hebt voor je gestoofde kippenbouten recept.

Wat heb je nodig

  • Kippenbouten – Als je voor 3 personen kookt (inclusief jezelf) dan is ongeveer 750 gram tot een kilo kippenbouten voldoende. Gooi de huid weg, maar bewaar de botten.
  • Uien – Je hebt maar één middelgrote ui nodig. Halveer deze in de lengte en snij daarna in plakjes.
  • Aardappelen – Pak een halve kilo of 4 middelgrote aardappelen. Snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Baby wortelen – 2 kopjes is genoeg.
  • Zout – 1 1/4 theelepel is voldoende.
  • Zwarte peper – Een halve theelepel is voldoende.
  • Kippenbouillon – Een kwart kopje is genoeg.
  • Droge witte wijn – Hier heb je een kwart kopje van nodig.
  • Knoflook – Je hebt ongeveer 1 theelepel fijngeperste knoflook nodig.
  • Gedroogde tijm – Een halve theelepel is genoeg.
  • Paprika Je hebt hier maar één theelepel van nodig.
  • Marokkaanse Arganolie – 2 theelepels van deze olie is genoeg om de nootachtige smaak naar voren te brengen. Wist je dat deze olie gezond is voor het hart en de hersenen? Ben je je er ook van bewust dat deze olie het immuunsysteem versterkt? Voeg deze kostbare olie toe aan je gerechten voor een nootachtige smaak en gezonde levensstijl!

Nu dat je de ingrediënten hebt gekocht, is het tijd om in de keuken aan de slag te gaan!

Aan de slag met stoven!

  • Stap 1. Doe een beetje boter in je stoofpan, voeg de uien toe en vervolgens de aardappelen en wortelen.
  • Stap 2. Meng in een kom 3/4 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, je kipbouillon, witte wijn, fijngeperste knoflook en gedroogde tijm. Giet dit mengsel over de groenten.
  • Stap 3. Meng in een kleinere kom de paprika, de overige halve theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Als je hiermee klaar bent, wrijf je dit mengsel van kruiden over de kippenbouten en leg je de bouten bovenop de groenten.
  • Stap 4. Zet het vuur op de hoogste stand en laat het gerecht voor 1 uur opstaan. Na een uur zet je het vuur laag en laat je het nog eens 6 uur doorsudderen. Tegen die tijd zijn het vlees en de groenten mals en gaar!

Sprenkel voor het opdienen een beetje Arganolie over je gestoofde kippenbouten! Eet smakelijk!

Deel dit artikel over een gestoofde kippenbouten recept met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]