Is Arganolie Effectief in het Behandelen van Acne Littekens?

Is Arganolie Effectief in het Behandelen van Acne Littekens?

Acne op zich is al vervelend, maar om het nog erger te maken, laat acne littekens achter. Jonge jongens en meisjes krijgen vaak acne tegen de tijd dat ze de puberteit bereiken. Dit is het moment waarop hormonale veranderingen plaatsvinden en in de chaos van hormonen, acne zich ontwikkelt. Maar, sommigen hebben als ze volwassen zijn nog steeds last van acne.

Wat zijn de oorzaken van acne

Hoewel veel zaken worden toegeschreven aan acne, zoals hormonale veranderingen, stress, voeding en ongezonde gewoonten, wordt acne vaak veroorzaakt door een storing van de talgklieruitvoergang.

Als dit gebeurt, is er een overproductie van talg die in feite dient als voedingsbodem voor acne en die bacteriën veroorzaakt, genaamd propionibacteriën. Deze bacterie leeft van nature in de huid.

De simpele logica is dat hoe meer talg je klieren produceren, hoe meer je deze bacterie in de huidfollikels terugvindt.

De acne zal tevoorschijn komen als de bacterie in de follikels witte bloedcellen aantrekt. Deze witte bloedcellen scheiden een enzym af dat schadelijk is voor de wanden van de follikels.

Door de beschadigde wanden van de follikels kan de bacterie doordringen in de lederhuid, wat resulteert in de rode bultjes die we acne noemen.

Waardoor worden acne littekens veroorzaakt

Als de acne eenmaal is verdwenen, zullen er littekens achterblijven. Maar, de meeste personen die aan hun acne pulken en knijpen zijn normaal gesproken degenen die acne littekens krijgen. Het lijkt er bijna op dat de enige bedoeling van acne is om mensen pijn te doen.

Kun je je voorstellen dat je acne zegt: “Je bent nu wel van me af, maar je zult altijd aan mij denken door de littekens die ik achterlaat”. Kun je zijn duivelse lach horen galmen?

Er zijn eigenlijk twee soorten acne littekens. Het eerste type acne litteken is genaamd de “rollende acne litteken” en is een litteken dat de huid een rollend of golvend uiterlijk geeft. Terwijl het tweede type litteken diep en smal is.

Normaal gesproken zullen de rood- of bruinachtige restanten van acne uiteindelijk verdwijnen zonder dat enige behandeling nodig is. Je hoeft alleen maar een poosje te wachten, ongeveer 12 maanden of zo.

Marokkaanse Arganolie vermindert acne littekens

Maar hoe zit het met diegenen die lichte tot ernstige acne littekens hebben? Is er een anti-acne behandeling of huidverzorgingsproduct dat de littekens effectief verwijdert? Ja, dat is er zeker! Heb je wel eens gehoord van Marokkaanse Arganolie?

Deze kostbare olie uit Marokko zit boordevol vitamine E. Vitamine E is een essentiële voedingsstof voor de huid. Deze voedingsstof staat erom bekend littekens effectief te voorkomen en al aanwezige littekens te minimaliseren. Vitamine E is een krachtige antioxidant die de huid tegen schadelijke invloeden beschermt.

Bekijk hieronder onze youtube video waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste bij littekens kunt gebruiken:

De olie bevat ook Sterolinen. Sterolinen staan erom bekend de celmembranen van de huid gezond te houden, ontstekingen te verminderen en het proces van huidmetabolisme te verbeteren.

De olie zit ook vol andere natuurlijke antioxidanten en tal van essentiële voedingsstoffen voor de huid, zoals onverzadigde essentiële vetzuren, fenolen, prostaglandines, carotenoïden, ferulinezuur en nog veel meer.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!