Is je flesje Marokkaanse Arganolie Echt? Herken het Eenvoudig!

Arganolie is al jaren razend populair als 100% natuurlijke verzorgingsmiddel van huid, haar en nagels. Wil jij ook optimaal profiteren van de wonderlijke veelzijdigheid van deze rijke cosmetische olie? Dan is het wel belangrijk dat je de echte, pure arganolie koopt.

Het aanbod is tegenwoordig erg groot en voor een leek is het moeilijk om echte arganolie te herkennen. Maar ik heb heb goed nieuws. Na het lezen van dit artikel weet jij ook hoe je de echte, pure arganolie kunt herkennen!

Ben je nog helemaal onbekend bent met arganolie? Dan raad ik je aan om eerst het artikel: Wat is Arganolie en Waarom is het zo Mateloos Populair te lezen

Wat zijn de 7 eigenschappen van echt pure arganolie?

Echte arganolie,

 1. komt uit Marokko,
 2. bestaat alleen uit arganolie (geen toevoegingen),
 3. zit in de juiste beschermende verpakking,
 4. heeft een licht goudgele kleur,
 5. heeft een licht nootachtige geur
 6. wordt niet te goedkoop aangeboden,
 7. en trekt diep en snel in de huid.

Komt de arganolie uit Marokko?

Arganolie is afkomstig uit Marokko. Hier groeit de arganboom, oftewel de Argania Spinosa. De pitten van de vruchten van deze boom worden geperst om arganolie te verkrijgen.

Op het flesje hoort duidelijk vermeld te staan dat de olie in Marokko is geproduceerd. Vaak wordt dit met “Produit du Maroc” op het flesje aangegeven.

100% Pure Arganolie

Is de olie 100% puur?

Pure arganolie bestaat voor 100% uit Argania Spinosa olie, niets anders. Op het etiket moet dus bij ingrediëntenlijst maar één ingrediënt vermeld staan.

Er mag geen parfum, conserveermiddelen, minerale oliën, plantaardige oliën of water aan zijn toegevoegd. Elke toevoeging gaat ten koste van de krachtige werking van arganolie.

Wil je de vele voordelen van arganolie ervaren? Koop je arganolie puur!

Zit de arganolie in de juiste, beschermende verpakking?

Kwalitatief hoogwaardige arganolie bewaar je het best in een glazen flesje. Glazen flesjes van donkergekleurd of mat glas beschermen de inhoud tegen daglicht en de UV-stralen van de zon het best. Daglicht en UV-stralen kunnen namelijk ten koste van de waardevolle stofjes gaan, die arganolie juist zo krachtig maken.

Een voordeel van lichtgekleurd mat glas is echter dat jij beter zicht hebt op de olie en het uiterlijk zo beter kunt beoordelen. Kies je voor deze verpakking, let er dan wel op dat je de arganolie op een donkere plek en op kamertemperatuur bewaart. Zo blijft de olie krachtig.

Heb je toch liever een plastic flesje in je badkamer, kies dan wel voor een flesje dat gemaakt is van PET-plastic. Andere vormen van plastic kunnen namelijk gaan reageren met de olie en dit gaat weer ten koste van de kwaliteit.

Ook zijn PET-flessen makkelijk recyclebaar, wat weer goed is voor het milieu. Flesjes gemaakt van PET-plastic zijn overigens goedgekeurd door Ecocert.

Arganolie Noten

Wat voor kleur heeft arganolie?

Goede cosmetische arganolie is helder en goudgeel van kleur. Als een flesje arganolie een tijdje heeft gestaan, zie je wat bezinksel op de bodem van het flesje. Bezinksel onderin het flesje arganolie is geen slecht nieuws, maar juist een teken van kwaliteit!

Dit troebele effect wordt veroorzaakt door minder goed oplosbare elementen in de olie, zoals vitaminen, vetzuren en carotenoïden. Juist hierin schuilen veel verzorgende kwaliteiten.

Een meer goudbruine kleur duidt op culinaire arganolie. Heerlijk voor in je salade, maar minder effectief voor je verzorging. De olie is vettiger en trekt dus minder snel in. Bovendien heeft deze olie een veel sterkere geur.

Hoe Herken Je Pure Arganolie

Hoe ruikt arganolie?

Pure cosmetische arganolie heeft een licht nootachtige geur, die snel verdwijnt nadat het is aangebracht op de huid. Sommige mensen doet deze ook denken aan popcorn, of een rubberen elastiekje.

Als de olie naar niets ruikt, is deze hoogstwaarschijnlijk ontgeurd, waarmee ook veel van de goede eigenschappen verloren gaan. Datzelfde geldt voor olie die naar parfum ruikt.

Ook kan het zijn dat je te maken hebt met arganolie die niet goed is gefilterd. Dan kan de olie een sterkere en onaangename geur hebben.

Als de olie een olijfachtige geur heeft dan kan het zijn dat deze olie zijn oorsprong heeft in een vochtige arganstreek (bijvoorbeeld dicht bij de zee). Deze olijfachtige geur zou wel snel moeten vervliegen.

In het artikel “De Geur en Kleur van Arganolie” lees je meer over hoe goede arganolie eruitziet en ruikt.

Wat is een redelijke arganolie prijs?

Een flesje echte arganolie van 100 ml. kost al snel 30 euro of meer. Zeker als het om biologische arganolie gaat. Is de prijs veel lager, dan is het product waarschijnlijk niet puur, van slechte kwaliteit of geen eerlijke olie.

De productie van de beste arganolie is een arbeidsintensief proces, waar veel arganvruchten voor gebruikt moeten worden. De Berbervrouwen die dit werk verrichten, steken hier veel moeite en tijd in. Zij verdienen een eerlijke prijs voor hun werk.

Ga je voor ECOCERT gecertificeerde arganolie, dan zijn er ook certificeringskosten en laboratoriumkosten gemaakt om dit label te verkrijgen. Bij gecertificeerde olie worden er ook eisen gesteld aan vervoer, opslag en juiste werkprocessen. Ook hier zijn kosten mee gemoeid.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dure arganolie ook per se goede arganolie is. Staar je niet blind op de prijs en let ook op de andere eigenschappen die we in dit artikel noemen!

Hoe voelt de olie op de huid?

Pure arganolie moet snel intrekken en geen vettig of plakkerig laagje achterlaten. Na gebruik voelt de huid als het goed is zacht en glad aan en ziet deze er stralend (maar niet glimmend) uit.

Nu je de 7 eigenschappen kent om pure arganolie te herkennen, kun je met een gerust hart pure arganolie gaan kopen.

MAAR: Het feit dat de olie 100% puur en gecertificeerd is geeft aan dat deze niet vermengd is met een andere olie. Ook zijn er geen schadelijke stoffen aan toegevoegd.

Het label ‘puur en gecertificeerd’ zegt dus helaas nog niets over de kwaliteit. Lees verder om te ontdekken wat de eigenschappen zijn van PREMIUM-kwaliteit arganolie.

Premium Kwaliteit Arganolie

Wat is premium arganolie?

Premium arganolie wordt geperst uit rijpe noten die afkomstig zijn uit een van de kwaliteitsstreken. Deze olie wordt koud geperst en op de juiste wijze opgeslagen en vervoerd. Het resultaat is een krachtige olie met een evenwichtige en zeer rijke samenstelling van,

 • onverzadigde en essentiële vetzuren (omega 6 en 9),
 • vitamine E,
 • fenolen,
 • eiwitten met een hoog moleculair gewicht,
 • squaleen,
 • sterolen,
 • carotenoïden en
 • ferulinezuur

Deze uitzonderlijke en gevarieerde combinatie van bestanddelen maakt de olie zo heilzaam voor je huid en zo prettig in het gebruik. Premium arganolie wordt sneller en beter opgenomen en laat daardoor bij het gebruiken van de juiste hoeveelheid geen vettig laagje achter.

Of je een arganolie van premium kwaliteit gevonden hebt, merk je snel genoeg aan je huid, haar en nagels.

Wat is er nodig voor premium arganolie

De eigenschappen van premium arganolie op een rij !

Premium arganolie,

 • komt uit een van de kwaliteitsstreken,
 • wordt alleen gemaakt van rijpe noten,
 • is op de juiste wijze geperst, opgeslagen en vervoerd

Het belang van de juiste streek

Arganolie is een natuurproduct en de kwaliteit is sterk afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden waarin de arganvruchten groeien. Het klimaat en de samenstelling van de bodem waarin de boom groeit, zijn bepalend voor de hoeveelheid en kwaliteit van de werkzame stoffen.

Enkele regio’s in Marokko staan bekend om de hoge kwaliteit van hun noten. De boeren uit deze kwaliteitsstreken zijn zich bewust van het kwaliteitsverschil en vragen daarom meer voor hun noten.

De commerciële producenten van arganolie vermijden deze boeren en kopen hun noten in uit de mindere streken.

Alleen rijpe noten

Bij premium arganolie wordt alleen gebruik gemaakt van rijpe noten. Rijp betekent dat de vruchten uit zichzelf uit de boom zijn gevallen. Alleen volledig gerijpte noten bevatten de hoogste concentraties werkzame stoffen.

Boeren die sneller willen oogsten om sneller te verdienen, slaan de vruchten uit de boom voordat deze goed rijp zijn. De olie die van deze noten wordt gemaakt, heeft een minder sterke werking.

Het belang van juiste wijze van produceren, filtering, opslag en transport

Premium arganolie is een zeer rijk, maar tegelijkertijd kwetsbaar product. Hiermee moet men voorzichtig omspringen om de werkzame stoffen te behouden.

Hoogste kwaliteit arganolie moet koud worden geperst. Zo worden de natuurlijke, heilzame eigenschappen van de arganolie behouden. Deze methode leidt tot de krachtigste olie, maar levert per argannoot minder olie op dan persen op een hogere temperatuur.

Commerciële producenten bieden olie aan die op hogere temperatuur is geperst. Zo halen ze meer olie uit de pitten en kunnen ze lagere prijzen bieden. Maar deze olie verliest hierdoor een deel van zijn werkzaamheid en is daarom zonde van je geld.

Olie welke niet goed is gefilterd, zal sterk en onaangenaam ruiken en is daardoor niet prettig in het gebruik. Als de olie tijdens het persen of na het persen wordt blootgesteld aan teveel licht en lucht, verliest de olie ook zijn kracht.

Ook is het belangrijk dat de olie wordt opgeslagen in een koele, donkere omgeving. Het materiaal van de vaten waarin dit gebeurt, kan het beste roestvrij staal zijn.

Meer weten over premium kwaliteit arganolie? Lees dan het volgende artikel,
Premium Arganolie: Meer dan alleen Puur en Gecertificeerd

Waar kun je pure, gecertificeerde Arganolie van premium kwaliteit kopen?

Natuurlijk kan je deze hier bij ons kopen. Maar waar je het ook gaat kopen, ga altijd uit van ervaringen van anderen. Kwaliteit spreekt voor zich. Vraag bekenden naar hun ervaringen en kijk natuurlijk ook op internet.

Je kunt veel opsteken van onafhankelijke reviewsites. We hebben de volgende 3 tips voor je,

 1. Kijk meer naar de gemiddelde beoordeling dan naar individuele meningen.
 2. Ook de hoeveelheid beoordelingen telt: honderden positieve reacties zijn natuurlijk betrouwbaarder dan twee.
 3. Check ook of het gaat om geverifieerde klanten, die ook echt het product hebben gekocht dat ze beoordelen. Zo kun je voorkomen dat het gaat om negatieve beoordelingen van concurrenten.

Waarom is het belangrijk dat je premium Arganolie gebruikt ?

Alleen van premium arganolie kun je de krachtige werking verwachten waar arganolie om bekend staat. Bij dagelijks gebruik kun je snel zien dat je huid gladder, soepeler en zachter wordt. Lijntjes, acne en huidirritatie zullen verminderen.

Je haar en nagels worden sterker en eventuele beschadigingen worden sneller hersteld. Ook mag je een prachtige glans verwachten!

Anti-Aging

Ideaal voor het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering ?

Premium arganolie staat bekend als krachtige anti-aging olie. We leggen je graag uit waarom.

Onze huid begint rond de leeftijd van 25 jaar te verouderen. Huidveroudering kan grofweg verdeeld worden in twee categorieën:

 1. Natuurlijke huidveroudering
 2. Vroegtijdige huidveroudering

Natuurlijke huidveroudering is het gevolg van intrinsieke eigenschappen van de huid en erfelijke aanleg. Hier kunnen we helaas niet veel aan doen. Vroegtijdige huidveroudering wordt daarentegen veroorzaakt door externe factoren, zoals

 • UV-straling van de zon,
 • luchtvervuiling en
 • stress

Vroegtijdige huidveroudering kun je bestrijden door de juiste verzorging !

Ruim 80% van vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Maar ook luchtvervuiling en stress zijn belangrijke factoren. Deze factoren stimuleren de afgifte van vrije radicalen in het lichaam. Deze vrije radicalen zijn een groot gevaar voor de jeugdigheid van je huid en haar. Ze vallen je huid dagelijks aan en versnellen de zichtbare tekenen van veroudering:

 • een minder stralende huid,
 • verlies van dichtheid,
 • volumeverlies,
 • rimpels

Maar wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve atomen in ons lichaam. Normaal gesproken bevat een atoom twee neutronen die aan elkaar gebonden zijn.

Vrije radicalen daarentegen, zijn atomen die maar één neutron hebben. De vrije radicaal wil ook een paar vormen en gaat op zoek naar een ‘partner’. Ze binden zich als eerste aan ongezonde cellen of ziekteverwekkers, om ze daarna als het ware op te eten. En dat is op zich mooi !

Maar bij een overschot aan vrije radicalen, gaan ze zich ook binden aan de gezonde cellen. Ze eten dan deze gezonde cellen als het ware op. Met als gevolg DNA-schade, aantasting van de bindweefselvezels, een minder elastische huid en verschijning van rimpels en ouderdomsvlekken.

Antioxidanten beschermen je huid tegen vroegtijdige huidveroudering !

Onze huid heeft gelukkig een eigen beschermingsmechanisme om schade van deze vrije radicalen te beperken. Dat zijn antioxidanten. Ze geven de vrije radicaal een elektron terug, zodat deze de gezonde cellen niet hoeft op te eten.

Hoewel er in je huid van nature antioxidanten aanwezig zijn, is dit aantal dus niet altijd voldoende. Daarbij neemt met de jaren je voorraad aan antioxidanten ook nog eens af. Antioxidanten werken het beste als er meerdere soorten antioxidanten gecombineerd zijn in een product. Dan versterken ze elkaars werking.

Premium Arganolie zit boordevol antioxidanten en geeft je huid de zorg die hij verdient !

Premium kwaliteit arganolie is rijk aan verschillende soorten antioxidanten en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Arganolie ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Het biedt de huid dagelijks extra bescherming, ondersteuning en stimulans. Arganolie helpt de rijpere huid om vocht vast te houden en ondersteunt de regeneratie van de huid. Het gebruik van arganolie kan helpen om de stevigheid en structuur van de huid zoveel mogelijk te behouden en om de gevoeligheid ervan te verminderen.

Ook heeft deze olie een positief effect op allerlei huidproblemen en is het geschikt voor elk huidtype.

De drievoudige werking van arganolie voor de huid !

1 – ONDERSTEUNT
Arganolie vormt een beschermend laagje op de huid. De huid wordt hierdoor geholpen zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Arganolie verzacht de huid en verbetert de huidelasticiteit.

2 – REGENEREERT
De vele bestanddelen waaraan arganolie rijk aan is, stimuleren de celvernieuwing en revitaliseren de huid.

3 – BESCHERMT
Arganolie zit boordevol vitamine E, één van de krachtigste antioxidanten. Vitamine E beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering.

Premium arganolie bevat geen kunstmatige kleur- en geurstoffen die de huid kunnen irriteren.

Dun Haar Gezonder Maken

Wat zijn de voordelen van arganolie voor het haar ?

Een mooie, gezonde en volle bos haar is een belangrijk teken van schoonheid. Arganolie is ideaal om de conditie van je haar te verbeteren en het gezond en zacht te houden.

Dagelijks stylen en milieuverontreiniging kunnen je haar beschadigen, waardoor het er droog en ongezond uit gaat zien. Regelmatig gebruik van arganolie herstelt bestaande schade. Gebruik het als serum tegen gespleten haarpunten of ter bescherming bij het stylen met hitte. Je haar wordt super gezond en beheersbaar, dus makkelijker te stylen. Een wekelijks haarmasker met arganolie doet ook wonderen!

Het is rijk aan vitamine E en deze vitamine E dringt direct of via de haarzakjes tot de hoofdhuid door. Deze krachtige antioxidant voedt de haarwortels en bestrijdt vrije radicalen. Zo helpt arganolie haaruitval, overtollige huidschilfertjes en bacteriële infecties van de hoofdhuid tegen te gaan.

In het artikel ‘Hoe gebruik je arganolie op je haar‘ kun je meer lezen over de vele toepassingen van arganolie.

Wat zijn de voordelen van arganolie voor de nagels?

Mooie, gezonde en glanzende nagels geven ons een representatief uiterlijk. Verzorg je nagels dus dagelijks door wat druppeltjes arganolie over de nagels en nagelriemen te verspreiden.

Last van ontzettend droge nagels en/of velletjes rondom je nagel? Grote kans dat je nagels niet goed gehydrateerd zijn. Nagels en nagelriemen zijn behoorlijk kwetsbaar. Als ze niet goed worden verzorgd, worden ze al snel droog. Er kunnen velletjes rondom de nagelriemen ontstaan, die soms hard aanvoelen. Ook kunnen er scheurtjes in je nagelriemen verschijnen.

Arganolie is belangrijk voor de dagelijkse hydratatie en bescherming van zowel natuurlijke nagels als kunstnagels. De olie zorgt ervoor dat je nagels weer gaan glanzen en de huid eromheen weer zacht en soepel wordt.

Als je last hebt van dunne nagels die steeds scheuren of afbreken, zorgt deze olie ervoor dat je nagels weer stevig worden.

Meestal moet je de olie minimaal twee weken lang op je nagels aanbrengen, voordat het effect heeft. Het resultaat mag er dan wel zijn, namelijk mooie, sterke nagels !

In het artikel ‘Hoe Argan Olie op je Nagels te Gebruiken‘ kun je meer lezen over hoe je arganolie op je nagels gebruikt !

Premium arganolie heeft nog veel meer toepassingen !

Veel verzorgingsmiddelen zijn gericht op een bepaald huid- of haartype, of op een bepaalde leeftijdscategorie. Dat geldt niet voor arganolie.

Deze olie is dankzij de unieke en rijke samenstelling eigenlijk goed voor alles en iedereen: man of vrouw, jong of oud! Doordat pure arganolie geen schadelijke toevoegingen bevat, is het zelfs geschikt voor de gevoelige huid van baby’s.

In het artikel ‘Arganolie voor het hele gezin‘ Kun je meer lezen over de vele andere toepassingen van arganolie.

Arganolie Langdurig Gebruiken

Arganolie langer gebruiken voor beste resultaten

Arganolie doet pas écht wonderen voor je huid, haar en nagels als je deze langdurig – bij voorkeur dagelijks – gebruikt en wanneer je kiest voor premium kwaliteit arganolie.

Merk je resultaat? Laat de arganolie dan niet voor wat hij is, maar zet door. De schadelijke invloed van de zon, stress en luchtvervuiling blijven op de loer liggen. Bescherming, voeding en anti-aging effecten heeft de huid altijd nodig. Arganolie kan je deze als geen ander bieden.

Je zult merken dat de olie op de lange termijn pas echt voor wonderen zorgt.

In het artikel ‘Gebruik arganolie dagelijks en langdurig‘ kun je meer lezen over het langer gebruiken van arganolie.

100% pure arganolie van premium kwaliteit kopen !

Gefeliciteerd, na het lezen van dit artikel ben jij een arganolie specialist !

Het is nu veel makkelijker voor jou om pure arganolie te herkennen aan de afkomst, ingrediënten, verpakking, het bezinksel, de prijs, de geur en het uiterlijk. Ook heb je tips gekregen om te leren van beoordelingen van anderen.

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media zodat je vrienden de eigenschappen van premium arganolie ook herkennen

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]