Ontdek de Voordelen en Toepassingen van Cactusvijgolie

cactus paars

De laatste jaren zijn plantaardige oliën aan een opmars bezig. Veel vrouwen zijn op zoek naar verzorgingsproducten zonder alcohol, parabenen, siliconen of andere chemische bestanddelen.

Natuurlijke oliën arganolie voldoen aan deze eisen. Deze heerlijke smeersels kunnen op een zachte manier de huid voeden, herstellen, hydrateren en huidveroudering voorkomen.

Sinds kort heeft de schoonheidswereld weer een nieuwe natuurlijke olie ontdekt: prickly pear olie, oftewel cactusvijgolie. Heb je hier nog nooit van gehoord? Dan is het hoog tijd voor een kennismaking! Hieronder lees je de 9 belangrijkste weetjes over deze nieuwe ster in de natuurlijke huidverzorging.

Wat is Prickly pear of Cactusvijgolie?

Veel Engelstalige beauty websites zijn er laaiend enthousiast over: prickly pear oil. In het Nederlands wordt het ook wel cactusvijgolie genoemd.

Deze steeds populairder wordende olie wordt gewonnen uit de zaadjes van bepaalde cactusvruchten, die inderdaad peervormig zijn en kleine stekeltjes hebben.

Een van de redenen waarom deze olie zo snel aan populariteit wint, is de grote hoeveelheid huidverzorgende ingrediënten die de cactusvijg bevat. Aminozuren, vetzuren, vitamine B, E en K en de mineralen calcium, magnesium en ijzer behoren tot de vele gunstige stofjes die hierin terug te vinden zijn. Deze dragen bij aan alle huidverzorgende eigenschappen die deze olie te bieden heeft.

De 9 Belangrijkste Voordelen van Cactusvijgolie.

1. Zeer hydraterend

Veel huidoliën zijn rijk en vet, maar toch zijn ze niet allemaal vochtinbrengend. Veel varianten brengen wel een beschermend laagje aan op je huid, waardoor aanwezig vocht niet kan ontsnappen, maar brengen geen nieuw vocht in. Prickly pear of cactusvijgolie doet dat wel, dankzij de grote hoeveelheid linolzuur die erin zit. Je hebt dus geen hydraterende crème meer nodig!

2. Helpt tegen huidveroudering

Tot voor kort stond arganolie bekend als dé huidverzorgingsolie voor de ouder wordende huid, door de grote hoeveelheid vitamine E die erin zit.

Prickly pear of cactusvijgolie is eveneens afkomstig uit Marokko en deelt veel van dezelfde voordelen. Op sommige vlakken is het echter nog effectiever en de bestrijding van huidveroudering behoort daartoe. Deze olie bevat namelijk 150% meer vitamine E dan arganolie en daarmee meer dan welke huidolie dan ook.

3. Trekt zeer snel in de huid

Prickly pear of cactusvijgolie is zeer rijk aan linolzuur, een vorm van Omega 6. Het heeft een lichte textuur en trekt daardoor heel snel in je huid, zonder een vettig laagje achter te laten. Een rijke, zeer voedende olie die deze eigenschappen heeft, is heel bijzonder!

4. Fantastisch tegen huidverkleuring en donkere kringen

Cactusvijgolie is een veelzijdige superolie tegen allerlei huidkwaaltjes. Behalve vitamine E, bevat het ook veel vitamine K. Een goede remedie tegen huidverkleuring door ouderdom, zonbeschadiging of hormonale schommelingen.

Heb je vaak donkere kringen onder je ogen? Ook deze kun je met deze wonderolie verhelpen!

5. Stimuleert de celvernieuwing van je huid

Naarmate je ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing van je huid. Je merkt dit onder andere aan een doffere huidtint. Prickly pear of cactusvijgolie draagt bij aan een stralende, jonger ogende huid, doordat deze de celvernieuwing van je huid stimuleert.

6. Geschikt voor de onzuivere of gevoelige huid

Heb je behoefte aan een echte alleskunner voor je huid? Zoek dan niet verder en probeer prickly pear olie! In tegenstelling tot sommige andere huidoliën zal deze je poriën niet verstoppen, waardoor deze ook geschikt is als je huid snel onzuiverheden vertoont. Ook een gevoelige huid kan veel baat hebben bij deze olie, die geen irriterende eigenschappen heeft.

7. Werkt herstellend en verkoelend bij een zonverbrande huid

Hoewel de schoonheidswereld cactusvijgolie pas recentelijk heeft ontdekt, is het natuurlijk eigenlijk niet nieuw. In Marokko wordt het al lange tijd gebruikt in de woestijnachtige gebieden waar de cactusvijgen groeien.

Het is onder andere een geschikt middel tegen verbranding van de huid door de zon, omdat de olie een herstellende en kalmerende werking heeft.

8. Verkleint je poriën

Heb je een vette of gemengde huid? Dan is de kans groot dat je wat vergrote poriën hebt. Als je huid veroudert, worden de porien ook vaak beter zichtbaar. Je huid oogt daardoor minder glad en egaal.

Er zijn veel serums, tonics en primers op de markt die je poriën zouden moeten verkleinen, maar waarom zou je hier een apart product voor kopen als de hydraterende en herstellende prickly pear olie hetzelfde doet? Het houdt het collageenniveau van je huid bovendien op peil, waardoor deze nog jonger en gezonder oogt!

9. Ook geweldig voor je haar!

Cactusvijgolie of prickly pear olie is niet alleen een zeer effectieve en veelzijdige vorm van huidverzorging: het kan ook wonderen doen voor je haar!

Is het dof en droog? Dan kan een oliebehandeling met deze zeer voedende olie je haar intensief verzorgen en herstellen.

Breng een royale hoeveelheid van de cactusvijgolie aan op het haar, laat het 15-20 minuten intrekken onder een douchemuts en was uit met lauwwarm water voor gezond en glanzend haar!

Ervaar nu Zelf de Voordelen van Cactusvijgolie!

Is je nieuwsgierigheid al geprikkeld? Dan zit er niets anders op dan zelf ontdekken wat prickly pear olie of cactusvijgolie voor jouw huid en haar kan doen! Bestel jouw flesje cactusvijgolie nu op onze website: Cactusvijgolie bestellen

Deze veelzijdige wonderolie wordt door alle huidtypen goed verdragen, zelfs door de onzuivere of gevoelige huid. Het heeft bovendien veel te bieden om je huid te hydrateren, herstellen en verhelderen. Ook is het een fantastische olie voor de ouder wordende huid, omdat het veel Vitamine E bevat en de celvernieuwing stimuleert.

Het mooie aan zo’n alleskunner is dat je weinig andere producten nodig hebt. Zo verminder je de hoeveelheid ingrediënten waaraan je huid wordt blootgesteld en bespaar je ook de nodige kosten. Wacht dus niet langer en probeer het zelf!

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!