Natuurlijke Cosmetica: Goed voor Huid én Haar

4 Stappen Om Einde te Maken Aan Veroudering van de Huid

Heb je weleens op het etiket van je favoriete verzorgingsproduct gekeken? Grote kans dat er parabenen, siliconen, parfum of alcohol in zit. Nergens voor nodig! Natuurlijke cosmetica, zonder al deze chemische stoffen, is veel beter voor je huid en haren. Waarom? We vertellen het je graag.

Laat je huid ademen

Natuurlijke, plantaardige ingrediënten werken in harmonie met de huid en worden om deze reden veel sneller opgenomen. Ook huidirritatie krijgt amper kans wanneer je natuurlijke cosmetica gebruikt, iets wat je van producten met siliconen en parabenen niet kunt zeggen. Siliconen kunnen de huid verstoppen, met pukkeltjes, irritatie en een grauwe huid als gevolg.

Je huid is een belangrijk orgaan dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor de afvoer van afvalstoffen: de ontgifting. Een verstopte huid kan minder goed ademen en daardoor kunnen afvalstoffen niet voldoende worden afgevoerd. Het resultaat? Een doffe huid of acne.

Wie graag een stralende, gezonde huid heeft, doet er goed aan cosmetica met zo puur mogelijke ingrediënten te gebruiken.

Geen crème maar olie

Steeds meer cosmeticafabrikanten spelen in op de natuurlijke trend. Maar 100% natuurlijke cosmetica op de markt brengen, is iets wat maar weinig merken kunnen waarmaken. Als er al geen parfum of alcohol in een crème of reiniger zit, dan zijn het wel conserveringsmiddelen of synthetische geur- en kleurstoffen. Zonde, want je huid heeft hier geen baat bij.

Stoffen waarvan bekend is dat ze je huid kalmeren, herstellen en verzorgen, zijn:

  • groene thee-extract,
  • druivenpitolie,
  • havermout (wordt regelmatig gebruikt in scrubs) en
  • coffeeberry’s.

Twijfel je of jouw crème wel natuurlijk genoeg is? Een plantaardige olie, zoals arganolie of cactusvijgolie, is altijd een goede keuze. Hier worden geen onnodige stoffen aan toegevoegd. Puur natuur!

Dof en droog haar

Het lijkt zo mooi: rijk schuimende shampoos die je haar perfect schoon wassen en het ook nog eens laten glanzen en stralen. Helaas is dit effect vaak van korte duur.

Shampoos met siliconen, parabenen en sulfaten hebben op de lange termijn juist een negatief effect. Wanneer je langere tijd een chemische shampoo gebruikt, kan de hoofdhuid uitdrogen en is er een grote kans op dof en droog haar.

Hoe dit kan? Shampoos zonder natuurlijke ingrediënten maar boordevol synthetische stoffen bevatten niet voldoende ‘voedingsstoffen’ voor het haar. En daar hebben je haar en hoofdhuid juist zoveel behoefte aan.

Haarverzorgingstechnieken voor Gezond en Mooi haar

Wat dan wel?

Veel beter is het om een shampoo te kiezen die vrij is van sulfaten, siliconen en parabenen. Toegegeven: shampoos zonder chemische toevoegingen schuimen minder, maar schoon wordt je haar wel degelijk.

In tegenstelling tot chemische shampoos verzorgen natuurlijke shampoos het haar optimaal, met als gevolg een glanzende, sterke en gezonde coupe. Niet voor niets kiezen steeds meer cosmeticamerken voor plantaardige ingrediënten en extracten, zoals hibiscus, zeewier of jojoba.

Verf je je haar en wil je weten wat hier natuurlijke opties voor zijn? In ons artikel De Complete Gids voor Natuurlijk Gekleurd Haar kun je hier meer over teruglezen!

Wil je je haar echt een plezier doen? Neem eens in de week een kuur met arganolie. Deze 100% natuurlijke oliesoort is voedend en verzorgend en geeft ieder haartype een boost.

Goed voor het milieu

Je huid en haren zijn blij met natuurlijke cosmetica, maar zeg zelf: geeft het geen prettig gevoel iets te gebruiken wat puur en natuurlijk is? Natuurlijke cosmetica wordt niet op dieren getest en is vele malen beter voor het milieu.

Voor het winnen van bijvoorbeeld palmolie worden jaarlijks duizenden bomen gekapt, wat natuurlijk hartstikke milieu- en dieronvriendelijk is. Door natuurlijke cosmetica te gebruiken, draag je dus bovendien een steentje bij aan een betere wereld.

Blijf dus zo dicht mogelijk bij de natuur is ons advies. Niet alleen als het om cosmetica gaat maar ook in het geval van andere producten zoals schoonmaakmiddelen.Je kunt alternatieven voor schoonmaakmiddelen van Marcels green soap bijvoorbeeld vinden bij de Digitale Winkelstraat Maanval.nl, een digitale winkelstraat voor ieder wat wils.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.