Nagelkunst: Een Nieuw Idee in Schoonheid

Nagelkunst Een Nieuw Idee in Schoonheid

Nagelkunst, populair geworden vanuit Japan, is de kunst van het versieren van de nagels met diverse materialen.

Nagelkunst gaat verder dan alleen maar nagellak aanbrengen en figuren op de nagels tekenen. Het is meer dan alleen maar de nagels goed verzorgen en mooi houden.

Sommige vrouwen gebruiken het om een statement te maken over mode. Voor sommigen is het een uitdrukking van hun gevoelens en emoties. En de kunstenaars beschouwen nagels als een schildersdoek om hun creativiteit aan de hele wereld tentoon te stellen.

Je zult versteld staan op hoeveel manieren nagelartiesten nagels versieren als je bedenkt dat nagels maar heel kleine “schildersdoeken” zijn.

Bij mensen die hun nagels geknipt hebben worden de nagels kunstmatige verlengd zodat de artiest een groter doek tot zijn beschikking heeft.

De nieuwste trends in de nagelkunst.

Vrije hand schilderen

Zoals de naam al suggereert schildert de artiest met een vrije hand op de nagels. Ontwerpen en tekeningen variëren van simpel tot gedetailleerd. Stippen, herfstbladeren, fruit, bloemen en andere grappige en rare ontwerpen.

Nagelsalons bieden hun eigen ontwerpen aan maar er zijn ook online nagelkunst galerieën waar je kunt zoeken. Je kunt zelfs een paar eenvoudige eigen ontwerpen gebruiken.

Nagelstickers

Nagelstickers zijn van tevoren gemaakte ontwerpen in de vorm van een nagel zodat je ze makkelijk op kunt doen. De stickers worden op de nagel gedrukt en voilà, kant en klare nagelkunst.

Juwelen op de nagels

Breng er de bling in! Juwelen op de nagels zijn vandaag de dag de laatste mode. Nagel spa’s en salons gebruiken stenen en kristallen zoals Swarovski en bergkristal om de nagels te versieren. Dit geeft een glinsterende en betoverende aanblik.

De stenen worden gebruikt om de randen van de nagels te accentueren maar sommige ontwerpen schrijven voor dat de hele nagel bedekt wordt.

Voordat je welke nagelkunst dan ook op kunt doen moeten je nagels natuurlijk eerst sterk en gezond zijn. Nagelkunst is weggegooid geld als je nagels makkelijk scheuren of breken.

En hoe kun je nu beter sterke en gezonde nagels krijgen dan door goed voor je nagels te zorgen?

De juiste verzorging voor de nagels

  1. Hou je handen altijd schoon en beschermd.
  2. Was je handen nooit met heet water want dit kan het nagelbed rondom de nagel uitdrogen. Als je nagelbedden droog zijn kunnen je nagels broos worden en gaan schilferen of breken.
  3. Gebruik een milde reiniger voor de handen, bij voorkeur zonder wasmiddel of zeep.
  4. Draag handschoenen als je klust, vooral als je daarbij in het water komt. Veelvuldig contact met water kan je nagels slap en zacht maken.
  5. Hou je nagels gezond door Arganolie op handen en nagels aan te brengen. Arganolie zit vol met voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten. Masseer de olie ‘s nachts op handen en nagels en laat je nagels genieten van al het goeds.

Nagelkunst is de nieuwste rage vandaag de dag. Vrouwen hebben altijd voorop gelopen bij nieuwe ideeën over schoonheid en mooie nagels zijn een belangrijk onderdeel van het vrouwelijk schoon. Geen wonder dat nagelkunst heeft kunnen uitgroeien tot wat het vandaag de dag is.

Deel dit artikel over nagelkunst met je vrienden! Sharing is caring!