Gezonde Gewoontes Om een Mooie Huid te Krijgen

Gezonde Gewoontes Om een Mooie Huid te Krijgen

Eindelijk heb je dan besloten goed voor je huid te zorgen. Je wil rimpels, uitslag, smetjes, vlekken en natuurlijk huidkanker voorblijven. Complimenten voor deze verstandige beslissing!

Je mag jezelf hiervoor gerust op de schouders kloppen. Wees er trots op dat je de slechte gewoontes die het meest schadelijk zijn voor de huid afgeleerd hebt.

Je bent gestopt met roken, drinkt nog maar weinig alcohol en gaat niet meer de zonnesalon. Wat nu? Hoe zorg je nu dat je huid gezond, glad en mooi blijft? Het wordt tijd om gezonde gewoontes in praktijk te gaan brengen.

Gezonde gewoontes zijn goed voor je huid. Zodra je eenmaal gezondere gewoontes hebt aangeleerd zul je de positieve effecten hiervan snel op je huid terugzien.

Gezonde gewoontes die je in praktijk zou moeten brengen.

Zorg dat je genoeg slaapt.

Je nachtrust is belangrijk voor je lichaam. Als je die mooie en gezonde huid wil krijgen zou je op z’n minst 8 uur moeten slapen. ’s Nachts, wanneer je slaapt, repareren je huidcellen zich namelijk.

Als je te weinig slaapt, word je op een gegeven moment wakker met puistjes of krijg je zelfs rimpels en fijne lijntjes.

Eet goed.

Hiermee bedoelen we dat je moet beginnen met het eten van gezonde maaltijden. Je maaltijden moeten goed uitgebalanceerd zijn. Er zouden proteïnes, koolhydraten, vezels en natuurlijk goede vetten in moeten zitten.

Veel vrouwen proberen vet helemaal uit hun dieet te houden. Dat is ongezond en levert uiteindelijk een droge en bleke huid op. Vetten van vis zijn juist gezond. Ze zijn rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren die helpen de huid mooi en gezond te houden.

Vind je het lastig om gezond en gevarieerd te eten? Probeer dan Marley Spoon! Zij leveren een box met daarin verse en gezonde ingredienten waarmee je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging.

We weten allemaal dat lichaamsbeweging het lichaam gezond houdt. Actief bezig zijn is echter ook goed voor de huid. Lichaamsbeweging maakt dat je gifstoffen uitzweet. Ook raak je die extra pondjes kwijt die anders tot huiduitslag zouden kunnen leiden.

Lichaamsbeweging houdt ook de bloedsomloop op gang. Je lichaam is daardoor in staat om voedingsstoffen en zuurstof overal naar toe te brengen. Je zult merken dat door lichaamsbeweging je huid er beter uit gaat zien.

Door work-out gaat je lichaam ook endorfinen aanmaken. Endorfinen zijn verantwoordelijk voor een goed en prettig gevoel. Je raakt meteen je stress kwijt. We weten allemaal dat door stress de huid er sneller ouder uit gaat zien.

Ga tenminste een maal per jaar voor controle naar een huidarts.

Maak daar tijd voor vrij. Een huidarts kan je huid eens goed bekijken en checken op schade door de zon en verdachte moedervlekken. Je zou je een maal per jaar op huidkanker moeten laten testen. Als huidkanker vroeg wordt opgespoord is de prognose in het algemeen goed.

Je huidarts kan je ook adviseren over je huidverzorgings programma en je vertellen wat de beste behandeling voor jouw huid is.

Breng elke dag vochtinbrengende producten aan.

Het beste wat je hiervoor kunt kiezen is Arganolie. Arganolie is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Carotenoïden, Ferulinezuur, Polyfenolen, Linolzuur en Prostaglandinen. Deze componenten zijn allemaal goed voor de huid!

Bedenk dat deze olie niet alleen maar een vochtinbrengend product is. Het bestrijdt ook veroudering van de huid. Daarnaast beschermt Arganolie de huid tegen beschadiging door UV straling van de zon en door vrije radicalen. Al deze dingen resulteren in een mooie en gezonde huid!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!