Nagelinfecties, Welke Soorten Zijn Er?

Nagelinfecties, Welke Soorten Zijn Er?

Foto’s van nagelinfecties maken dat mensen vaak extra goed voor hun nagels gaan zorgen. Niet veel mensen kennen de verschillende nagelinfecties waar je aan kunt lijden.

Hier volgt een lijst van nagelinfecties.

Nagelinfecties

Paronychia Infectie

Deze infectie van de nagelriemen kan zowel door bacteriën, schimmels of virussen worden veroorzaakt.

De nagelriemen vormen een barrière tussen de nagelplaat en het weefsel er omheen. Als de nagelriem scheurt of breekt wordt de nagel gevoelig voor infecties omdat bacteriën makkelijk door deze scheurtjes binnen kunnen dringen.

Iemand met dit type nagelinfectie heeft pijn en rode en gezwollen nagelriemen. Je kunt deze infectie oplopen door je handen lang in het water te houden. Een Paronychia infectie is erg besmettelijk.

nagelinfecties2

Pseudomonas Infectie

Deze ontsteking treedt op tussen de natuurlijke nagelplaat en het nagelbed, maar kan ook optreden tussen een kunstmatige nagelcoating en de natuurlijke nagelplaat.

Iemand met dit type nagelinfectie heeft een groene verkleuring op de nagels. Deze groene verkleuring is een bijproduct van de infectie als gevolg van ijzer bestanddelen.

De Pseudomonas bacteriën zijn dol op vocht. Het dode weefsel in de nagelplaat vormt hun voedingsbodem en het hoge vochtgehalte maakt dat ze uitstekend gedijen.

Deze infectie kan resulteren in het donker en zachter worden van de nagelplaat onder een kunstmatige coating. Als de bacteriën tussen het nagelbed en de nagelplaat komen kan de nagelplaat loskomen van het nagelbed.

Onychomycosis

Deze nagelinfectie wordt veroorzaakt door schimmel of gist dat via een scheur in de nagelriemen binnendringt.

Bij mensen met deze infectie komt de nagelplaat los. Het vuil onder de nagelplaat wordt ook duidelijk zichtbaar.

De nagelplaat bestaat uit een proteïne die keratine genoemd wordt en de schimmel eet deze keratine op. Als de infectie erger wordt hoopt het vuil zich onder de nagel op wat voor de verkleuring zorgt.

Als het niet behandeld wordt kan de nagelplaat van het nagelbed loskomen en uit elkaar vallen.

Onychatrophia

Deze nagelaandoening uit zich doordat de nagelplaat langzaam wegkwijnt. Het resultaat is dat de nagels dof of kleiner worden. Onychatrophia wordt meestal door verwonding of ziekte veroorzaakt.

nagelinfecties1

Arganolie om de Nagels te Versterken

De meeste nagelinfecties kunnen voorkomen worden. Om nagelinfecties te voorkomen kun je ze het beste schoon en droog houden.

Ook is het belangrijk om de nagels sterk te houden zodat geen scheurtjes of barstjes optreden. Anders zouden bacteriën, schimmels of virussen makkelijk kunnen binnendringen en infecties kunnen veroorzaken.

Bekijk ook onze instructievideo over hoe je arganolie aanbrengt op je nagels.

Breng Arganolie op je nagels aan om deze te versterken. Deze olie zit vol met Vitamine E waarvan bekend is dat het de nagels sterk en gezond houdt.

De vochtinbrengende eigenschappen van de olie helpen ook de nagelriemen. Goed geconditioneerde nagels lopen een kleiner risico op splijten, scheurtjes en barstjes.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.