Zeg: “Nooit Meer!” Tegen een Gewone Stoofpot

Zeg “Nooit Meer!” Tegen een Gewone Stoofpot

Ook zo moe van die alledaagse stoofpot? Waarom geef je je stoofpot niet eens een Italiaanse draai? Dit nieuwe aroma zal je smaakpapillen prikkelen. Als je van Italiaans eten houdt zul je deze heerlijke maaltijd niet kunnen weerstaan.

Dit recept voor Italiaanse stoofpot is makkelijk klaar te maken. Wel heb je (maximaal) 8 uur nodig voor het koken, maar het is de moeite waard. Als je dit gerecht als diner voor je gezin maakt moet je vroeg beginnen. Want als de aroma van het gerecht eenmaal het huis begint te vullen zal iedereen je onophoudelijk lastig vallen en voor willen proeven. Je komt waarschijnlijk ook zelf in de verleiding om net iets te veel te proeven terwijl je staat te wachten tot het vlees gaar is. Een ding is zeker: het water zal je uit de mond lopen.

Stoofpot met een Italiaanse Twist

Voordat het water je te veel uit de mond loopt volgt hier hoe je deze molto delizioso stoofpot moet maken.

Wat Je Nodig Hebt

  • Rundvlees – Neem een braadstuk zonder bot. Ongeveer een kilo of iets meer.
  • Zoete Paprika Pastasaus – 1 fles van 1,5 pond.
  • Wortelen – 3 grote wortelen. In stukken van ongeveer 4 cm snijden.
  • Ui – Een grote ui, in ringen gesneden.
  • Arganolie – Een klein beetje om eroverheen te sprenkelen.

Het Koken

Dit gerecht is zo makkelijk te maken In 3 simpele stappen en met een paar uur wachten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan

  • Stap 1. Was het rundvlees, de wortelen en uien in water.
  • Stap 2. Giet de pastasaus, het vlees, de ui en de wortelen in een pan en roer zachtjes om.
  • Stap 3. Kook op hoog of laag vuur. Op hoog vuur is de kooktijd ongeveer 6 uur, op laag vuur 8 uur. Af en toe zachtjes roeren.

Terwijl je wacht tot de Italiaanse stoofpot klaar is kun je een fles wijn opentrekken en wat lezen of TV kijken, of misschien de tafel dekken. Acht uur is erg lang om in de keuken bij het fornuis te staan dus je kunt in deze tijd beter iets leuks doen.

Zodra het vlees helemaal gaar is en de saus rijk en dik, is de stoofpot klaar om opgediend te worden. Voeg voor het opdienen een nootachtige smaak aan dit gerecht toe door er Arganolie overheen te sprenkelen. Het mooie van dit vloeibare goud uit Marokko is dat het essentiële onverzadigde vetzuren bevat. Essentiële vetzuren beschermen het hart tegen serieuze ziektes en helpen bij de ontwikkeling van de hersenen. Niet alleen geef je je maaltijd extra smaak, je geeft je lichaam ook wat extra gezondheid

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!