Doe Wat Cola Bij Je Stoofpot

Doe Wat Cola Bij Je Stoofpot

Wist je dat cola echt iets toevoegt aan de saus van een maaltijd? Misschien vind je het idee om cola te gebruiken om een saus dikker en rijker te maken een beetje raar als je het voor de eerste keer hoort. Maar als je eenmaal deze cola stoofpot geprobeerd hebt weet je wel beter.

Misschien sta je daarna wel open voor meer nieuwe ideen. Je had immers bijna een geweldig recept gemist alleen maar omdat je onwennig bent met cola in een saus.

Zijn jouw smaakpapillen klaar voor een malse en lekkere stoofpot? Dit cola stoofpot gerecht is een langzaam gaarkokend gerecht dus je moet veel tijd hebben als je van plan bent het te gaan koken. Dit gerecht kost je maximaal 7 uur. Dat lijkt lang maar als je van smakelijke en rijke maaltijden houdt heb je het er graag voor over.

Bovendien hoef je niet constant op de stoofpot te letten terwijl die op het fornuis staat te koken. Je kunt de pan rustig alleen laten en iets anders gaan doen, als je maar af en toe even checkt.

Het Recept voor Cola Stoofpot

Waarschijnlijk kun je niet wachten om dit recept uit te proberen. Laten we beginnen met de ingredienten.

Ingrediënten

  • Rundvlees – Als je voor maximaal 6 personen kookt heb je ongeveer 2 kilo rundvlees nodig. Neem een braadstuk zonder bot.
  • Wortelen – Vier middelgrote tot grote wortelen. Schillen en in schijfjes snijden.
  • Ui Een grote ui, in stukken gesneden.
  • Knoflookpoeder – 1/2 theelepel.
  • Zwarte Peper – 1/2 theelepel.
  • Zout – 1 theelepel.
  • Chilisaus Een fles van 400 gram.
  • Hete Pepersaus of Sambal – 2 eetlepels.
  • Worcestershire Saus – 2 eetlepels.
  • Arganolie – 2 eetlepels.
  • Cola Natuurlijk, laten we het geheime ingredient cola niet vergeten. Een blikje van 400 ml.

De Cola Stoofpot Klaarmaken

  1. Het eerste wat je doet is het vlees kruiden met zout, peper en knoflookpoeder. De kruiden gelijkmatig inwrijven en dan het braadstuk in een slowcooker doen. Leg de wortelen en uien eromheen.
  2. Meng in een schaal de overige ingredienten behalve de Arganolie, en giet het mengsel over het braadstuk.
  3. Dek de pan af en kook 7 tot 8 uur lang op laag vuur, of totdat jij vindt dat het vlees gaar genoeg is.
  4. Snij het braadstuk in plakken als het gaar is, en voeg saus en groenten toe.
  5. Sprenkel onmiddellijk voordat je het opdient Arganolie eroverheen. Deze olie voegt een nootachtige smaak aan het gerecht toe. Bovendien zit Arganolie vol met essentiële voedingsstoffen die je gezondheid een oppepper geven.

Deel dit artikel over cola bij de stoofpot met je vrienden! Sharing is caring!