De Voedingsstoffen in Arganolie die Essentieel Zijn

De Voedingsstoffen in Arganolie die Essentieel Zijn

Doet jouw haar er lang over om te groeien? Veel vrouwen herkennen dit. Ook in onze moderne samenleving hebben veel vrouwen nog graag lang en gezond haar. En met gezond bedoelen we natuurlijk zijdezacht en glanzend.

We weten allemaal dat het enige levende deel van een haar in de haarfollikel zit. Het deel dat we kunnen zien noemen we dood omdat het geen biochemische activiteit heeft. Het is maar dat we duidelijk zijn over wat hier bedoeld wordt met gezond haar.

Een flink percentage van de bevolking heeft last van langzame haargroei en haarverlies. Dit kun je goed zien aan al de advertenties die je op TV en in tijdschriften ziet over producten voor haargroei en producten om haarverlies te bestrijden.

Mensen die last hebben van haarproblemen zoals langzame haargroei en haarverlies kunnen het beste natuurlijke producten gebruiken die geen schadelijke ingrediënten bevatten. Sommige producten met chemicaliën kunnen namelijk meer kwaad dan goed doen.

Een nieuw product dat de harten steelt van mensen met huid- en haarproblemen is Arganolie. Deze olie wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit de noten die zitten in de vruchten van de Arganboom. De Arganboom komt uitsluitend in Marokko voor en daarom wordt deze olie ook wel het vloeibare goud uit Marokko of Marokkaanse wonderolie genoemd.

Lang voordat het Westen de wonderen van deze olie leerde kennen werd die al gebruikt door de Berber bevolking in Marokko. Zij gebruiken de olie voor medicinale, culinaire en zelfs cosmetische doeleinden.

Waarschijnlijk vraag je je af waarom dit vloeibare goud uit Marokko zo goed is voor je haar. Het geheim zit ‘m in de voedingsstoffen die in de olie zitten.

De Voedingsstoffen in Arganolie

Vitamine E

Arganolie bevat een hoge concentratie Vitamine E. Vitamine E is essentieel voor het haar. Vitamine E is zelfs de meest krachtige anti-oxidant die het hele lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vitamine E is ook goed voor de behandeling van haar.

Haar kan beschadigd raken door hitte, te veel styling en oxidatie. Het is daarom het beste om een product voor je haar te gebruiken dat vol zit met Vitamine E zoals het vloeibare goud uit Marokko.

Voor het geval je je afvraagt waarom, het antwoord is dat Vitamine E de schade repareert die ontstaat door verschillende interne en externe oorzaken.

Essentiële Onverzadigde Vetzuren

Een andere voedingsstof die goed is voor het haar en in deze olie zit. De Marokkaanse wonderolie zit vol met essentiële onverzadigde vetzuren. Deze essentiële vetzuren of EVZen zijn essentiële voedingsstoffen voor de poriën en haarwortels.

EVZen maken het haar sterker doordat ze de verbindingsstructuren van proteïne verstevigen. Daardoor wordt haarverlies en gebroken haar verhinderd.

Natuurlijke Anti-oxidanten

Het vloeibare goud uit Marokko bevat naast Vitamine E nog andere natuurlijke anti-oxidanten. Waarom zijn anti-oxidanten zo goed voor het haar? Natuurlijke anti-oxidanten repareren beschadigde celmembranen in het haar.

De voedingsstoffen in deze olie bevorderen de haargroei en verhinderen schade aan het haar en haarverlies.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!