Licht, Gezond en Lekker Recept! (St. Peter’s Vis)

Licht, Gezond en Lekker Recept! (St. Peter’s Vis)

Hier is een zeer eenvoudig gerecht dat absoluut iedereen kan klaarmaken. Dit recept is niet alleen erg lekker, het is ook licht en gezond. Het wordt tijd dat we meer zorg gaan besteden aan onze gezondheid, en gezond eten zou één van onze topprioriteiten moeten zijn.

Vis is een grote bron van proteïne. Het zit ook boordevol essentiële vetzuren (EFA’s), oftewel de goede vetten. EFA’s zijn essentieel voor ons cardiovasculaire systeem, reproductieve systeem, immuunsysteem en zenuwstelsel. Dit is de reden waarom veel artsen en diëtisten aanraden vis te eten.

De vis die in dit recept wordt gebruikt, is tilapia. Waarschijnlijk ben je meer bekend met de andere naam, St. Peter’s vis. Het mooie van deze vis is dat het een zeer laag kwikgehalte bevat, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je deze vis eet.

St. Peter’s vis in boter en knoflook

Laten we met het recept beginnen. Ten eerste, de ingrediënten.

Ingrediënten

 • St. Peter’s vis of Tilapia – Als je alleen eet dan is één vis voldoende. Als de viswinkel bij jou in de buurt gefileerde St. Peter’s vis verkoopt dan heb je geluk. Zo niet, dan zul je deze zelf moeten fileren.
 • Knoflook – Eén bol knoflook is meer dan genoeg. Je zult waarschijnlijk slechts 3 of 4 teentjes gebruiken. Je zult de knoflook moeten persen.
 • Boter – Gebruik ca. 2 eetlepels.
 • Olijfolie – Ongeveer 2 eetlepels is genoeg.
 • Basilicum – Je hebt ongeveer een kwart kopje fijngesneden basilicum nodig.
 • Marokkaanse Arganolie – Deze olie zal dit visrecept nog gezonder en lekkerder maken. Het zit boordevol vitamine E en onverzadigde essentiële vetzuren. Omdat tilapia weinig van het essentiële vetzuur omega-3 bevat, zal de olie dit compenseren. De extra nootachtige smaak van deze olie zal het recept lekkerder maken.
 • Citroen – Je hebt alleen het citroensap nodig.
 • Zout – Naar smaak toevoegen

Instructies

 • Stap 1. Marineer je filets met zout, een eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap.
 • Stap 2. Smeer knoflook en basilicum op de filets. Zorg ervoor dat je nog wat van het knoflook en basilicum overlaat voor het dipsausje.
 • Stap 3. Pak je pan en smelt de boter op een middellaag vuur. Als deze gesmolten is, voeg je de resterende eetlepel olijfolie toe en leg je de filets in de pan. Bak ze totdat beide kanten bruin zijn en leg ze dan aan de kant.

De visdip

Het enige wat je hoeft te doen is de rest van de knoflook, basilicum en de helft van het citroensap te mengen met een scheutje Marokkaanse Arganolie. Je kunt ook een halve eetlepel boter smelten en deze toevoegen aan het mengsel. Voeg naar smaak zout toe.

Deel dit artikel over een st. peter’s vis recept met je vrienden! Sharing is caring!