Vermijd een “Vliegtuighuid” met Deze Tips!

Vermijd een “Vliegtuighuid” met Deze Tips!

Reis je vaak per vliegtuig van de ene plaats naar de andere? Als je regelmatig vliegt, of dit nu voor je werk of plezier is, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “vliegtuighuid”.

Na uren vliegen in de lucht begint je huid strak, droog en schilferig aan te voelen. Als je je afvraagt waarom dan is het antwoord erg eenvoudig. De plotselinge verandering in hoogte in combinatie met de samengeperste en zeer droge lucht in het vliegtuig zorgen ervoor dat je huid beroofd wordt van zijn natuurlijke vocht.

Maar hoe voorkom je een “vliegtuighuid” als je regelmatig vliegt? Het antwoord is niet stoppen met vliegen! Dit is simpelweg niet reëel, zeker als je vliegt voor je werk. Daarnaast is vliegen naar een bestemming sneller, comfortabeler en gemakkelijker dan reizen over land en zee.

Huidverzorgingstips voor frequente vliegers

Lees verder om erachter te komen hoe je een vliegtuighuid kunt voorkomen!

  • Je zou je huid een beetje moeten voorbereiden. Voorkomen is altijd beter dan genezen. De avond voordat je vliegt, moet je ervoor zorgen dat je je huid wat extra vocht geeft. Een geweldige vochtinbrenger die je kunt gebruiken, is Marokkaanse Arganolie. Breng de olie op je gezicht aan nadat je deze hebt gewassen. De olie is niet-comedogeen en wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd. Deze olie kan ook worden gebruikt om het hele lichaam te hydrateren. Zorg ervoor dat je dit voor je vlucht doet, omdat het beleid van luchtvaartmaatschappijen vloeistof of zelfs lotions niet toestaat in je handbagage.
  • Als je tijdens je vlucht zonder make-up kunt, doe dat dan. Maar als je simpelweg niet zonder make-up kunt, dan kun je het beste minerale of organische make-up gebruiken. Probeer zoveel mogelijk een lichte make-up te gebruiken. Nadat je bent geland, kun je nog snel even wat bijwerken.
  • Tijdens je vlucht kun je je gezicht het benodigde vocht geven. Je kunt je gezicht vernevelen met water. Waarschijnlijk kun je niet langer je fles met vernevelspray meenemen in het vliegtuig, maar je kunt een glas water vragen aan de steward(es) en met je vingers je gezicht bevochtigen met water.
  • Vergeet niet je lippen te hydrateren. Zorg ervoor dat je vóór de vlucht lippenbalsem aanbrengt. Dit kan kloofjes of scheuren in je lip voorkomen, die erg pijnlijk kunnen zijn.
  • Zorg ervoor dat je genoeg drinkt. Als de steward(es) je koffie of thee aanbiedt, vraag dan in plaats daarvan om een glaasje water. Misschien kom je in de verleiding om een alcoholisch drankje te bestellen, maar hou jezelf in. Koffie, thee en alcohol drogen de huid uit. Dus het is beter om in plaats daarvan een glas of fles water te drinken. In het ideale geval zou je ieder uur wat moeten drinken.

Deel dit artikel over hoe een “vliegtuighuid” te voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!