Hoe kun je het beste voor je nagels zorgen?

Hoe Kun Je het Beste Voor Je Nagels Zorgen?

Als er een deel van het lichaam is dat veel mensen verwaarlozen dan zijn het onze nagels. Ook al geef je je nagels een of twee keer per maand een goede manicure of pedicure, dat is nog geen goede verzorgingsroutine.

Het is goed om te begrijpen dat voor je nagels zorgen meer is dan alleen je maandelijkse manicure of pedicure.

Als je met je handen werkt…

Als je een hobby hebt waarbij je met je handen werkt krijgen de nagels het vaak zwaar te verduren. Als je bijvoorbeeld van tuinieren houdt is onkruid wieden of graven een behoorlijke aanslag op je nagels. Het beste wat je kunt doen is beschermende handschoenen dragen.

Wanneer je in de tuin werkt zou je nooit mogen vergeten je nagels met handschoenen te beschermen! Ook als timmeren je hobby is moet je op je nagels letten. Door gereedschappen als hamer, zaag, spijkers of andere timmerwerktuigen waarbij je je handen gebruikt kunnen je nagels als je niet voorzichtig bent verwondingen oplopen.

Als je aan het timmeren gaat moet je niet alleen extra voorzichtig zijn maar zou je ook werkhandschoenen moeten dragen!

Zorg dat je rubber handschoenen draagt als je de was of de afwas doet. Waspoeder en afwasmiddel bevatten bijtende chemicalien waar je nagels van kunnen uitdrogen, chippen of breken. Draag rubberen handschoenen niet langer dan 30 minuten.

Marokkaanse arganolie voor je nagels

Als je zeker wil zijn dat je nagels sterk en gezond zijn is hydrateren een must. Droge nagels lopen het risico op chippen of breken. Een goede keuze voor een nagel moisturizer is Marokkaanse Arganolie, ook wel het vloeibare goud uit Marokko genoemd.

Arganolie zit vol met Vitamine E dat de nagels sterker maakt. Het bevat bovendien ook veel voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen die de nagelriemen conditioneren.

Marokkaanse Arganolie wordt gemakkelijk door het nagelbed opgenomen zodat de nagels ook gevoed worden.

Marokkaanse Arganolie op Je Nagels Aanbrengen

De nagels hydrateren met het vloeibare goud uit Marokko is simpel! Je kunt je nagels ’s avonds voor het slapen gaan lakken met Marokkaanse Arganolie en het er ’s nachts op laten zitten. Je kunt ook een 50-50 mengsel van Arganolie en citroensap maken en je nagels ongeveer 30 minuten daarin onderdompelen.

Bekijk ook onze instructie video hoe je arganolie aanbrengt op je nagels,

Vergeet Niet Je Nagels Regelmatig te Knippen

De meest elementaire verzorging van je nagels is ze regelmatig te knippen. Je nagels langer laten groeien kan leiden tot chippen of afbreken. Het beste kun je je nagels kort geknipt houden. Gebruik voor het knippen een nagelclipper en niet je tanden.

Hou ze Schoon en Droog

Vergeet ook niet je handen en nagels schoon te houden. Hou je nagels niet te lang in het water. Daar kunnen ze broos van worden met het risico op chippen of afbreken. Nadat je je handen gewassen hebt zou je je nagels droog moeten wrijven en opnieuw moeten hydrateren.

Deel dit artikel over de beste nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!