Leer Slechte Gewoontes Af en Hou Je Huid Langer Jong

Leer Slechte Gewoontes Af en Hou Je Huid Langer Jong

Vrouwen die halfweg twintig zijn worden zich opeens ervan bewust dat de huid veroudert. Sommige zelfs té bewust, en die gaan zich dan zorgen maken over deze huidveroudering.

Maar het slechte nieuws is dat hoe meer zorgen je je maakt over veroudering, hoe sneller je huid de symptomen hiervan zal vertonen.

Als je veroudering van de huid wil tegengaan of in ieder geval wil vertragen, is stressen hierover wel het laatste wat je moet doen. Richt je aandacht liever op dingen die wél helpen.

Wist je dat er gewoontes zijn die slecht voor je huid zijn en zorgen dat deze er sneller oud uit gaat zien? Hoeveel vertrouwen heb je dat jouw levensstijl goed is voor de huid en deze niet ouder maakt? Laten we eens wat nader kijken naar gewoontes waarvan de huid kan verouderen.

Gewoontes die Je Huid van Zijn Jeugd Beroven

Roken.

Als je rookt of blootstaat aan sigarettenrook van anderen wordt je huid al snel jaren ouder. Dat komt omdat sigarettenrook de hoeveelheid vitamine C in het lichaam flink terugbrengt.

Vitamine C staat erom bekend dat het de huid levendig en vochtig houdt. Sigarettenrook produceert ook vrije radicalen die de huid beschadigen. 

Als je rookt, is er geen betere dag dan vandaag om te stoppen. Steek elke dag wat minder sigaretten op totdat je die slechte gewoonte uiteindelijk helemaal kwijt bent. Als je niet rookt, blijf dan uit de buurt van vrienden, familie of collega’s als die er een opgestoken hebben.

Onbeschermd de zon in gaan.

Als je altijd buiten bent en zonder bescherming in de zon, wordt je huid snel veel ouder. Maak er een gewoonte van om je tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat met zonnebrandlotion in te smeren. Gebruik een lotion van factor 15 of hoger.

Ongezond eten.

Als pizza, kaasburgers, frites en ander vet voedsel je dagelijkse maaltijd is, wees dan niet verbaasd dat je huid tekenen van ouderdom gaat vertonen. Hou het bij een gezond dieet zodat je huidcellen goed gevoed worden en zichzelf kunnen herstellen en aanvullen. 

Het is het beste om een uitgebalanceerde maaltijd van proteïnes, koolhydraten, goede vetten en vezels te eten. Voeg in elk geval ook groene bladgroenten en fruit aan je maaltijden toe. Vergeet ook de zalm, makreel en tonijn niet, want de vetten van deze vissoorten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die erg goed zijn voor de huid.

Vind je moeilijk om gezonde en gevarieerde gerechten te bedenken? Probeer dan ook eens Marley Spoon! Zij zorgen ervoor dat je een box vol verse ingrediënten thuis ontvangt waarmee je gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel zet.

Te veel alcohol drinken.

Alcohol droogt je huid uit en maakt deze dof. Misschien heb je wel eens de slogan “Drink met mate” gelezen, en drink je toch lekker door. Dat is absoluut slecht voor je huid en slecht voor je totale gezondheid.

Je huid niet elke dag hydrateren.

Door wassen, zweten en de elementen verliest je huid elke dag zijn natuurlijke vocht. Dit is de reden waarom je elke dag een vochtinbrengend product op de huid moet aanbrengen. De beste keuze hiervoor is Arganolie. Arganolie zit bomvol componenten die de huid vochtig houden en daardoor veroudering tegengaan.

Dit zijn zomaar een paar gewoontes die veroudering van de huid kunnen veroorzaken. Als je je huid jong wil houden, leer deze slechte gewoontes dan onmiddellijk af.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.