Laat de Lente Je Lokken Niet Bederven! Leer Hoe je Dit Voorkomt

Laat de Lente Je Lokken Niet Bederven!

De lente maakt de wereld kleurrijker. Het is de tijd van het jaar dat overal bloesem uitkomt. Helaas is het ook de tijd van het jaar dat je haar springerig wordt en alle kanten uit gaat staan.

De lente brengt de wereld nieuw leven en schoonheid. Maar de lente kan ook vervelende bij-effecten voor het haar hebben, genoeg om een vrouw helemaal gek te maken. Het goede nieuws is dat je iets kunt doen om je haar net zo vol en mooi te maken als de lente zelf.

Haarverzorging voor in de Lente

  1. Bescherm je haar tegen vochtig weer! Koop een vochtbestendig haarproduct zodat het haar goed tegen vocht beschermd is. De lente brengt vaak nat weer met zich mee. Daardoor wordt je haar altijd plat hoe goed je het ook probeert te stileren. In het voorjaar kun je het beste bij je natuurlijke haardracht blijven en het niet stileren. Wees trots op je natuurlijke haar in het voorjaar.
  2. Bescherm je haar tegen de wind! Shakespeare zei het al “In mei is de wind ruw met de dierbare bloemknopjes”, en dat is inderdaad waar. Niet alleen is de wind ruw voor de dierbare knopjes, maar ook voor je haar. Dat is waarom in de lente veel vrouwen springerig haar hebben. De wind is de boosdoener. Gebruik haarbanden en spelden om springerig haar onder controle te houden. Draag een paardenstaart als je lang haar hebt, en hou het met klemmen of een hoofdband bij elkaar.
  3. Laat je niet voor de gek houden door de temperatuur! Hiermee bedoelen we dat je je haar nu al tegen de zon moet beschermen. In de lente ben je vaak buiten en in de zon. En omdat het nog niet zo warm is denk je dat de zon niet schadelijk is, zelfs niet midden op de dag. Maar daar vergis je je in. En het is niet alleen je haar dat een opdoffer krijgt. Je huid ook! Als je naar buiten gaat, bescherm je haar dan tegen de zon. Of draag een hoed. En vergeet niet beschermende lotion op je huid te smeren. Het beste is om na 10 uur ’s morgens binnen te blijven. Zelfs als het nog niet zo warm is zijn de schadelijke UV stralen van de zon toch al sterk.
  4. Zorg dat je haar niet springerig wordt! De vochtigheid van de lucht verandert tijdens de lente constant. Het resultaat: kroezig haar. Een föhn gebruiken om je haar te drogen is tijdens de lente niet zo’n goed idee. Het is beter om het met een handdoek af te deppen. Maar vooral niet droogwrijven, want hierdoor gaat je haar breken en wordt het springerig.
  5. Breng Arganolie op je haar aan! Arganolie is als voedsel voor je haar. Het zit vol met anti-oxidanten die beschadigde celmembranen in het haar herstellen. En daar wordt het haar sterker van. Arganolie is ook rijk aan vitamine E. Dit repareert en vernieuwt haar dat beschadigd is door zon en wind.

De olie is ook rijk aan Omega 3 en Omega 9 vetzuren die de haarwortels en de poriën voeden. Deze vetzuren maken het haar sterker en repareren gespleten eindjes.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.