Kraaienpootjes iemand?

Kraaienpootjes iemand?

Heb je ooit gehoord van de uitdrukking “de ogen zijn de spiegels van de ziel”? Deze beroemde zin is geschreven door William Shakespeare en is bij velen van ons zeer bekend.

De ogen kunnen dan wel de spiegels van de ziel zijn, ze zijn tevens het gebied waar de tekenen van huidveroudering als eerste tevoorschijn komen.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de verschijning van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes rond de ogen. Factoren zoals het milieu, weer, de voeding en gewoonten spelen een belangrijke rol.

Meer over de huid rondom de ogen

Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat de huid rondom de ogen anders is dan de verschillende andere gebieden van je huid, zoals je benen en handen.

Hoewel de huid rondom de ogen in je gezicht ligt, is het anders dan de rest van je gezichtshuid. De huid rondom je ogen is veel dunner en daarom is het alleen maar goed dat je voorzichtig bent met welke crèmes, oliën of lotion je op deze specifieke plek smeert. Je moet ook weten dat dit specifieke gebied van de gezichtshuid ongeveer 40 maal sneller absorbeert dan andere huid.

Niet alle gezichtsverzorgingsproducten zullen goed zijn voor de huid rondom je ogen. Dus wees dubbel of zelfs driedubbel voorzichtig als je iets op dit deel van je huid smeert.

Verzorging van de huid rondom je ogen

Hoe moet je deze gevoelige plek op je gezicht verzorgen?

Bekijk je cosmetica nauwkeurig als je graag make-up draagt.

Tal van cosmetische producten bevatten chemische stoffen die schadelijk zijn voor onze algehele gezondheid. Voordat je mascara, oogmake-up of cosmetische producten op je huid aanbrengt, moet je er zeker van zijn dat ze geen ingrediënten bevatten die een potentieel gevaar voor je kunnen opleveren.

Talrijke mascara’s bevatten bijvoorbeeld kwik, en kwik zoals we weten, heeft gevaarlijke gevolgen voor ons lichaam. Zorg ervoor dat je de ingrediënten van je oogmake-up en andere cosmetische producten die je van plan bent te kopen, controleert voordat je ze afrekent.

Investeer in een geweldig huidverzorgingsproduct voor de ogen.

Het is het beste om te kiezen voor volledig natuurlijke en organische huidverzorgingsproducten. Maar laat je niet misleiden door schreeuwende etiketten met “100% Natuurlijk” of “Organisch” op huidverzorgingsproducten.

Sommige bedrijven plakken deze etiketten op hun producten, zelfs als deze giftige bestandsdelen bevatten. Het is het veiligste om zelf de ingrediënten te controleren.

Als een huidverzorgingsproduct geen etiket met ingrediënten bevat, ga dan gewoon verder naar een ander product waar de ingrediënten wel op staan.

Ingrediënten waar je huid gek op is

  • Vitamine E – verzacht en beschermt de huid. Dit is een anti-oxidant. Anti-oxidanten beschermen de cellen tegen beschadigingen door vrije radicalen en omgevingsfactoren.
  • Vitamine C – houdt de huid soepel. Vitamine C is ook een anti-oxidant.
  • essentiële vetzuren – voorkomt vroegtijdige veroudering en reduceert de ontwikkeling van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes.
  • 100% Natuurlijke verzorging van Marokkaanse Arganolie Marokkaanse Arganolie bevat talrijke ingrediënten die je huid veel liefde geven en geen van hen kunnen je gezondheid in gevaar brengen. Het bevat vitamine E, essentiële vetzuren en verschillende anti-oxidanten zoals ferulinezuur en polyfenolen.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.