Geweldige Bronnen van Vitamine E! Lees Welke!

Geweldige Bronnen van Vitamine E!

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die ons tegen vele ziektes beschermt. Deze vitamine is ook onmisbaar bij het gezond, levendig en jong houden van onze huid.

Marokkaanse Arganolie zit vol met Vitamine E. Als je een gezonde, mooie en jeugdige huid wil zou je dus deze kostbare olie uit Marokko in je huidverzorgingsroutine moeten opnemen.

Marokkaanse Arganolie heeft ook een culinaire variant. Deze kan heel goed over gegrild vlees, gegrilde vis of verse salades gesprenkeld worden.

Culinaire Arganolie verlaagt het slechte cholesterol in het lichaam. Dat komt door het hoge gehalte aan plantensterolen en enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, beter bekend als de goede vetten. Net als de cosmetische variant is het rijk aan Prostaglandinen en Vitamine E.

Voor een gezondere huid en gezonder lichaam zou je dus deze olie in je huidverzorgingsroutine en je dagelijkse maaltijden op moeten nemen. Daarnaast zou je ook voedselgroepen in je dieet moeten hebben die vol zitten met Vitamine E.

Het probleem is dat veel mensen maar weinig van de voedselgroepen eten die deze essentiele voedingsstof bevatten. Veel mensen halen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine E van 15 milligram dus niet en dat is slecht nieuws! Veel mensen weten ook niet precies welk voedsel nu veel Vitamine E bevat.

Goede Bronnen van Vitamine E

Hier volgen enkele van de beste bronnen van Vitamine E!

Droog Geroosterde Zonnebloempitten

In plaats van tijdens de film of in de pauze junk food zoals chips te eten zou je ook op zonnebloempitten kunnen knabbelen. 30 gram zonnebloempitten geven je 7,4 milligram Vitamine E.

Amandelen en Hazelnoten

Voeg amandelen en hazelnoten aan je salades, gebakken koekjes en andere nagerechten of snacks toe om deze een gezonde dosis Vitamine E te geven. 30 gram amandelen bevatten 7,3 milligram Vitamine E; 30 gram hazelnoten bevatten 4,3 milligram.

Raapstelen

Misschien heb je wel eens knolrapen in je salades gehad maar wist je dat de bladeren ook erg voedzaam en lekker zijn? Raapstelen bevatten Vitamine E, A, C, K en calcium. Neem de jonge blaadjes!

Tomaten

Voeg tomaten aan je salades, bijgerechten of in je dips toe. In 60 ml tomatenpuree zit 2,8 milligram Vitamine E; in 120 ml tomatensaus zit 2,5 milligram van deze essenti‘le voedingsstof.

Pindakaas

Er is nog een reden om van pindakaas te houden op je brood en dat is de Vitamine E in pindakaas. Pindakaas bevat 2,5 milligram Vitamine E!

Tarwekiemen

Als je van cornflakes in de ochtend houdt, doe er dan ook minstens een of twee eetlepels tarwekiemen op. Hierdoor krijg je 2,3 milligram Vitamine E binnen!

Deel dit artikel over vitamine e bronnen met je vrienden! Sharing is caring!