Kom Meer te Weten over de Oorzaken van Psoriasis!

Kom Meer te Weten over de Oorzaken van Psoriasis!

Er zijn bepaalde dingen die psoriasisuitbraken kunnen verergeren. Als je psoriasis hebt, zou je deze oorzaken moeten leren kennen, en je best moeten doen om ze te vermijden of te beheersen, zodat je kunt voorkomen dat je te maken krijgt met ongemakkelijke en pijnlijke psoriasisuitbraken.

Oorzaken van Psoriasis

 • Stress
  Als er één ding is dat we allemaal willen vermijden dan is dat stress en dit is nog meer het geval als je last hebt van psoriasis.

  Talrijke studies hebben aangetoond dat stress werkelijk psoriasisuitbraken kan activeren.

  Wanneer we gestrest zijn, reageert ons lichaam hierop. Stress activeert niet alleen psoriasisuitbraken, psoriasis zelf kan ook erg stressvol zijn.

  Hoewel we stress niet helemaal kunnen vermijden, zijn er bepaalde manieren om stress te beheersen.

  Je hebt waarschijnlijk het advies gekregen om diep adem te halen als je gestrest bent en dit werkt ook echt. Haal diep adem en tel gewoon tot 10.

  Je kunt een vriend uitnodigen om uit te gaan of naar jou te komen om gewoon lekker bij te kletsen of zelfs een simpel telefoontje kan je helpen omgaan met stress.

  Mediteren of gewoon luisteren naar muziek waar je vrolijk van wordt, kan je geest verlichten.

  Neem deze ontspanningstechnieken in je dagelijkse routine op en misschien kun je zo stress uit de weg gaan en psoriasis uitbraken vermijden!

 • Alcohol
  Je moet niet vergeten dat vele levensstijl keuzes een negatieve invloed kunnen hebben op psoriasis.

  Volgens talrijke onderzoeken zou veel drinken psoriasis uitbraken stimuleren. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is om deze theorie te bevestigen, adviseren artsen aan mensen met psoriasis om het drinken van alcohol te vermijden om uitbraken te voorkomen.

  Een andere reden waarom je alcohol zou moeten vermijden als je last hebt van deze huidaandoening is het feit dat een groot aantal medicijnen voor psoriasis niet goed samengaan met alcohol.

 • Koud weer
  De winter kan een nachtmerrie zijn voor mensen met psoriasis, terwijl zonnige en warme dagen een opluchting kunnen zijn.

  Tijdens de koudere maanden moet je extra aandacht besteden aan het hydrateren van je huid. Marokkaanse Arganolie is een geweldige vochtinbrenger.

  De olie zit boordevol voedingsstoffen met vochtinbrengende en anti-inflammatoire eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

  Een droge huid veroorzaakt een cyclus van uitbarstingen en infecties worden meestal geassocieerd met deze huidaandoening.

  Afgezien van deze voedingsstoffen zit Arganolie ook vol met anti-oxidanten, zoals ferulinezuur, vitamine E, carotenoïden en polyfenolen.

  Deze anti-oxidanten helpen de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

  Het installeren van een luchtbevochtiger in huis is ook aan te bevelen, vooral in de droge maanden, omdat dit de huid vochtig houdt.

  Er is geen beter excuus om uitbraken te vermijden als gevolg van koud weer dan het boeken van een vakantie naar een tropisch land!

 • Roken
  Een andere slechte gewoonte waar je serieus mee zou moeten stoppen, is roken, vooral als je psoriasis hebt.

  Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, het kan ook leiden tot ernstige uitbraken.

  Hoe meer je rookt, hoe heviger de psoriasisuitbraken zullen zijn.

  Meestal komen de uitbraken voor op de handen en voeten. Begin met het reduceren van het aantal sigaretten totdat je volledig kunt stoppen.

Deel dit artikel over de oorzaken van psoriasis met je vrienden! Sharing is caring!