Breng je Gezonde Huid en Haar Terug!

Breng je Gezonde Huid en Haar Terug!

Bijna elke dag haasten veel vrouwen zich naar binnen en buiten, en rennen rond om hun taken te volbrengen en om op tijd te zijn. Of het nu gaat om de zorg voor het gezin, bedrijf of werk, deze dingen kunnen vermoeiend en stressvol zijn.

Met dag in dag uit drukke dagen hebben veel mensen geen tijd voor zichzelf en daarom is er geen plaats meer voor verwennerij. Tot de dag komt dat we in de spiegel kijken, en merken dat onze huid en haren veel schade hebben geleden.

Als je ziet dat je haar en huid niet in de gezonde toestand zijn die je zou willen, dan zullen de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Dit is een wake-up call voor jou om er meer aandacht aan te besteden.

Maar met alarmbellen rinkelen bedoelen we niet dat je in paniek moet raken. Denk niet dat je je gezonde haar en huid nooit meer terug kunt krijgen. Niets is te laat als je nu begint met handelen!

Handel nu!

 • Wat heb je gegeten?
  Als je merkt dat je huid dof, en je haar droog en breekbaar wordt, dan is één van de eerste dingen waar je naar moeten kijken je dieet.

  Met al dat gehaast, kan het zijn dat je iedere dag pizza, cheeseburgers en alle andere dingen van fast food restaurants hebt gegeten en dat is slecht nieuws voor je gezondheid, inclusief de gezondheid van je huid en haar.

  Start met het eten van gezonde maaltijden. Een evenwichtig dieet wordt aanbevolen. Je maaltijden moeten iedere dag koolhydraten, eiwitten en vezels bevatten.

  Je moet ook meer groenten en fruit eten die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals spinazie, boerenkool, broccoli, bosbessen en aardbeien, omdat ze helpen de huid jeugdiger te houden en tegelijkertijd zowel je huid en haar beschermen tegen beschadiging.

  Noten zijn ook een geweldige aanvulling op je dieet, omdat ze vol anti-oxidanten zitten en sommige bevatten essentiële vetzuren die ontzettend goed zijn om je haar en huid te hydrateren.

  Vind je het lastig om gezond en gevarieerd te eten? Probeer dan Marley Spoon. Zij bezorgen een box vol heerlijke verse ingrediënten waarmee je een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

 • Wat zit er in je schoonheidsritueel
  Ongeacht hoe druk je het hebt, je moet tijd uittrekken voor het verzorgen van je huid en haar. Je moet controleren wat er in je schoonheidsritueel zit, omdat je wellicht gebruik maakt van producten die gewoon niet goed zijn voor je huid en haar.

  Gooi elk product dat conserveringsmiddelen bevat weg, zoals parabenen, BHA / BHT, DMDM hydantoïne, fenoxyethanol en TEA (triethanolamine), omdat hiervan is vastgesteld dat ze kanker en tumoren kunnen veroorzaken.

  Producten die een geurtje of synthetische parfum en ftalaten bevatten moeten ook worden vermeden, aangezien ze schadelijke effecten hebben op de lever en voortplantingsorganen.

  Andere ingrediënten waar je op moet letten zijn triclosa, petroleum of petrolatum, paraffine, oppervlakteactieve stoffen en kleurstoffen. Al de genoemde ingrediënten hebben nadelige effecten op het lichaam.

 • Kies in plaats hiervan voor natuurlijke producten!
  Natuurlijke producten die geen schadelijke chemische stoffen bevatten, zijn de enige producten die in contact zouden moeten komen met je huid en haar. Marokkaanse Arganolie is zo’n product.

  Boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur, essentiële vetzuren, sterolen, polyfenolen, prostaglandinen en squaleen, zal de olie de huid en het haar gezond houden en beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

  Breng het dagelijks na het douchen op je huid aan, net als een lotion, en op je haar kun je het tijdens het douchen gebruiken als een conditioner of je kunt het gebruiken als een diepe conditioner door de olie in het haar en de hoofdhuid te masseren en ’s nachts te laten intrekken met een warme handdoek rond je haar!

Deel dit artikel over een gezonde huid met je vrienden! Sharing is caring!