Last van Wallen? Probeer Komkommer op je ogen!

Wat Komkommer Voor Je Huid Kan Doen

De meesten van ons zijn wel bekend met komkommers als voedzaam bestanddeel in salades. Komkommers kunnen echter ook gebruikt worden om de natuurlijke toestand van onze huid te verbeteren.

Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

Helpt het genezingsproces

Komkommers bevatten een aantal nuttige vitamines en mineralen. Een van die mineralen is silica, een stof die het bindweefsel versterkt.

Ook ascorbinezuur is een belangrijke component van komkommers die helpt bij de genezing van beschadigd weefsel.

Ook andere natuurlijke zouten en enzymen maken komkommers bijzonder effectief bij groei en herstel van cellen. Voeg daar nog het hoge gehalte aan anti-oxidanten aan toe en je hebt een echte winnaar.

wat-komkommer-voor-je-huid-kan-doen1

Verhindert het vasthouden van vocht

Komkommers bevatten veel cafeïnezuur. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat vaak optreedt als gevolg van te veel zout. Dat is waarom komkommerschijfjes op je ogen werken tegen een gezwollen huid of wallen onder je ogen (zoals je wel eens in de film ziet – en ja, het werkt echt).

Wallen onder je ogen worden veroorzaakt doordat te veel vocht wordt vastgehouden in een gebied van het lichaam waar weinig vet zit.

Komkommers kunnen ook verlichting brengen bij brandwondjes en dermatitis.

Vormen een goed werkend schoonheidsmasker

Als je fan bent van schoonheidsmaskers ’s nachts, voeg dan eens geraspte komkommer aan je dagelijkse mix toe. Dat werkt als verzachtend masker en tonic voor je gezicht. Je kunt het als je wil ook op je nek aanbrengen.

Gecombineerd met Arganolie geeft komkommerpulp op je gezicht verbetering bij een droge en doffe huid. Het werkt ook voor beschadigd weefsel dat herstel nodig heeft. Bovendien laat de Arganolie een enorme hoeveelheid anti-oxidanten op de huid van je gezicht los.

En alleen al het verkoelende effect van de komkommer op je huid voelt weldadig aan. In de volgende video laten we je zien hoe je arganolie het best kunt aanbrengen op de huid:

Reiniging

Komkommers zijn basisch en bevatten veel water. Daardoor kunnen zij het lichaam zuiveren van celafval en gifstoffen. Mensen met artritis kunnen verlichting krijgen door komkommers omdat deze in staat zijn urinezuur te verwijderen.

Komkommers bevatten ook veel vezels, kalium en mangaan, stoffen die stofwisseling en bloeddruk tot normale niveau’s kunnen terugbrengen. Omdat ze ook magnesium bevatten helpen komkommers spieren en zenuwen te ontspannen.

Goed voor je dieet

Voor het geval je aan de lijn denkt kom je van komkommers niet aan. Ze zijn bijzonder arm aan calorieën. Behalve ze rechtstreeks op de huid aanbrengen kun je ze ook aan je maaltijden toevoegen zonder je zorgen te hoeven maken dat je teveel calorieën binnenkrijgt.

Deel dit artikel over de goede eigenschappen van komkommer voor je huid met je vrienden! Sharing is caring!