Kip Scallopini: Geniet van een Groots Italiaans Gerecht!

Kip Scallopini Geniet van een Groots Italiaans Gerecht!

Italianen staan bekend om het bedenken van eenvoudige, maar zeer smakelijke gerechten. Hoewel ik zelf niet Italiaans ben, zijn mijn smaakpapillen dat zeker! In dit voorjaar kun je je smaakpapillen voeden met een uitgebreid gerecht! Het is tijd voor Kip scallopini.

Scallopini wat?

Laten we eerst eens kijken wat scallopini betekent. Scallopini is een mooie manier om op zijn Italiaans te zeggen, slaan op het vlees totdat het ongeveer een centimeter dik is.

De reden waarom je wat moet slaan, is omdat het dan sneller gaar is. In deze moderne tijd moeten we de dingen nog sneller gedaan krijgen dan ooit tevoren.

Met dit Kip scallopini recept hoef je slechts 25 minuten in je keuken door te brengen om je maaltijd te bereiden!

Kip scallopini recept

Nou, ben je er klaar voor om je kip wat scallopini liefde te geven? Het is tijd om de ingrediënten in te slaan die je nodig zult hebben.

Ingrediënten

  • Kip – Je hebt het gedeelte van de borst nodig en vergeet niet om het vel eraf te halen. Als je voor 4 personen kookt, koop dan 4 halve stukken.
  • Bloem voor alle doeleinden – Je hebt hier ongeveer een kwart kopje van nodig.
  • Zout – Een kwart theelepeltje is alles wat je nodig zult hebben.
  • Boter – Gebruik ongeveer 4 eetlepels. Kies voor boter zonder natrium en cholesterol.
  • Kippenbouillon of droge witte wijn – Je hebt hier maar een half kopje van nodig.
  • Groene uien – Je hebt slechts een kwart kopje gesneden uien nodig.
  • Verse kruiden – Een half kopje verse kruiden. Je kunt een mix van oregano, tijm, munt en andere kruiden die je lekker vindt, gebruiken.
  • Peper – Een kwart theelepeltje grof gemalen peper.
  • Asperges – Voeg wat gegrilde of gestoomde asperges toe als bijgerecht.
  • Marokkaanse Arganolie – Ongeveer 1 – 2 eetlepels is genoeg.

Bereiding

  • De eerste stap is om wat op je kipfilets te slaan. Pak simpelweg 2 stukken plastic folie en leg de kip ertussenin. Pak je hamer en start met slaan vanaf het midden naar de randen.
  • Pak een ondiepe schaal en mix je bloem en het zout. Als je hiermee klaar bent, bedek je de kip met deze mix.
  • Pak je pan en smelt 2 eetlepels boter op een middelgroot vuur. Als de boter is gesmolten, leg je de kip in de pan en bak je deze totdat de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten en tussendoor keer je ze een keer om. Pak een schaal en leg de kip eerst even apart. Bedek de kip om deze warm te houden.
  • Terug naar de pan, giet de wijn of kippenbouillon in de pan en voeg de uien toe. Bak al roerend een minuut en zorg ervoor dat je bruine stukjes die in de pan achterblijven eraf schraapt. Verminder de vloeistof door deze nog een minuut langer door te koken. Als dit is gedaan, klop je de rest van de boter erin totdat deze gesmolten is. Ten slotte voeg je de verse kruiden toe. Als je witte wijn hebt gebruikt, zul je een extra 1/8 theelepel zout nodig hebben om de saus van de kip af te maken.
  • Sprenkel de wijnsaus en de Marokkaanse Arganolie over de kip en je bent helemaal klaar om op te dienen! Je kunt het gerecht serveren met gegrilde of gestoomde asperges!

Deel dit artikel over een kip scallopini gerecht met je vrienden! Sharing is caring!