Zulke Lange Gespleten Haarpunten! Wat Zijn Ze?

Zulke Lange Gespleten Haarpunten!

Er zijn niet veel mensen die gespleten haarpunten graag verwelkomen. Hoewel gespleten haarpunten helemaal geen serieus probleem vormen voor je gezondheid, proberen velen dit haarprobleem op verschillende manieren uit de wereld te helpen.

Gespleten haarpunten is vaak een probleem dat voorkomt bij vrouwen, maar ook mannen kunnen ze hebben.

Wat zijn gespleten haarpunten?

Veel mensen zullen niet weten wat trichoptilosis is. Het is een chique manier om gespleten haarpunten te zeggen. Wanneer haarvezels zich in de lengterichting splitsen, zul je te maken krijgen met gespleten haarpunten.

Afgezien van het feit dat gespleten haarpunten het haar minder aantrekkelijk maken, kan er verdere schade optreden als de gespleten uiteinden niet goed worden behandeld. Gespleten haarpunten zorgen ervoor dat het haar broos wordt, eenvoudig breekt en makkelijk uitvalt.

Zijn er soorten gespleten haarpunten?

Dit zal voor velen als een verrassing komen, maar jawel, er zijn verschillende soorten gespleten haarpunten.

De gespleten haarpunten aan de punt of het uiteinde van het haar zijn de meest voorkomende soort.

Er zijn ook nog de soorten waar de splitsing in het midden van het haar voorkomt of een paar keer in dezelfde haarstreng.

Je kunt voorkomen dat je haar splitst

Dit is geweldig nieuws! Als je al veel manieren hebt geprobeerd om gespleten punten te voorkomen, maar helaas weinig succes hebt gehad, dan ben je hier aan het juiste adres.

Knip je haar regelmatig.

Als je last hebt van gespleten haarpunten dan is een knipbeurt de makkelijkste manier om ervan af te komen. Regelmatig knippen betekent ongeveer iedere 6 tot 8 weken.

De reden waarom gespleten haarpunten vaker voorkomt bij vrouwen, is omdat mannen hun haar over het algemeen vaker laten knippen dan vrouwen. Je haar zou regelmatig ongeveer één tot 2,5 cm in de lengte moeten worden bijgeknipt.

Als je gespleten haarpunten eruit gaan zien als stro, dan kun je ze zelf afknippen. Vergeet niet om altijd ongeveer 1 cm boven de splitsing te knippen.

Bescherm je haar tegen agressieve chemicaliën.

Als je niet graag gespleten haarpunten bij jezelf ziet dan kun je haarverf, producten om te straighten en andere haarproducten die agressieve chemicaliën bevatten, beter laten liggen.

Voorkom dat je haar warm wordt.

Hiermee bedoelen we de hitte van de zon en haardrogers. Je haar in de lucht laten opdrogen is de beste optie, maar als je toch een haardroger gebruikt, zet deze dan niet op een hoge stand.

Probeer ook het aantal keer dat je je haar droog föhnt te beperken. Je haar te veel blootstellen aan de zon kan ook een reden zijn voor gespleten haarpunten.

Hou je haardos gezond.

De beste manier om gespleten uiteinden te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je je haar gezond en sterk houdt. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af wat je moet doen om je haar gezond te houden. Marokkaanse Arganolie is het antwoord.

Arganolie is een organisch haarverzorgingsproduct die boordevol vitamine E zit en een krachtige anti-oxidant is. Het zit ook vol met onverzadigde essentiële vetzuren die de haarwortels en –poriën voeden, waardoor het haar sterker wordt.

Met sterk en gezond haar hoef je je geen zorgen meer te maken over gespleten punten.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.