Gezonde Nagels zijn Mooie Nagels

Gezonde Nagels zijn Mooie Nagels

Ben jij één van die mensen die mooie nagels belangrijk vindt? Draag je vaak nagellak om ze aantrekkelijker te maken? Veel mensen denken dat zolang hun nagels een mooie kleur hebben of gestyld zijn, ze automatisch gezonde en mooie nagels hebben.

Velen denken dat verkeerd. Bij gezonde en mooie nagels gaat het niet alleen over mooie kleuren. Kijk eens goed naar je nagels zonder al die kleuren en nagelaccessoires. Kun jij zeggen dat ze gezond zijn?

Gezonde nagels zijn mooie nagels. Dit is de manier waarop mensen het zouden moeten zien. Stop met focussen op welke kleur of welke stijl je graag op je nagels hebt. Zorg er eerst voor dat ze gezond zijn.

Gezond is mooi

Een goede verzorging van je nagels is makkelijk en kan gedaan worden zonder geld over de balk te gooien in nagelsalons. Hier zijn enkele tips over hoe je jouw nagels goed kunt verzorgen.

Let op wat je eet.

Wat het ook is dat je eet, het komt in je hele lichaam tot uiting, en natuurlijk ook in je nagels. Als ongezonde maaltijden, zoals cheeseburgers, pizza en frietjes je eetpatroon sterk beïnvloeden, dan kun je natuurlijk niet verwachten dat je nagels gezond zullen zijn.

Start met het eten van fruit en groenten vol met vitamine E en andere anti-oxidanten, proteïnerijk vlees, Omega-rijke vis en gezonde koolhydraten om je nagels gezond te maken.

Bescherming is van essentieel belang.

We bedoelen hier de bescherming van je nagels. Draag rubber! Of beter gezegd, een rubber paar handschoenen. Je zult een paar rubberen handschoenen moeten hebben voor als je bezig bent met huishoudelijke taken, zoals de was en afwas.

Wasmiddelen en afwasmiddel bevatten agressieve chemicaliën die je nagels broos zullen maken. Ook water kan je nagels broos maken. Hou je handen schoon en droog zo vaak als je kunt.

Neem extra voorzorgsmaatregelen

Als je gaat tuinieren of van timmeren houdt, zou je extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Draag tuin- of werkhandschoenen om je handen en nagels te beschermen.

Let ook extra op om te voorkomen dat je nagels breken of dat je schrammen, krassen of andere verwondingen opdoet.

Hydrateer je nagels.

Misschien vind je het geweldig om je nagels te lakken, maar eigenlijk zou je meer aandacht moeten besteden aan het hydrateren van je nagels.

Hydrateer ze met een krachtige vochtinbrenger, zoals Marokkaanse Arganolie. Arganolie zit boordevol vitamine E en onverzadigde essentiële vetzuren die je nagels helpen gezond en sterk te worden.

Knip je nagels regelmatig.

Kortere nagels betekent dat er minder kans is dat je nagels blijven haken, omkrullen en scheuren. Als je wilt dat je nagels minder vaak breken, knip je nagels dan regelmatig. Uiteraard moet je ze met het juiste gereedschap knippen, een nagelschaartje of nagelknipper en niet met je tanden.

Als je deze tips volgt, zul je zeker gezonde en mooie nagels krijgen!

Deel dit artikel over gezonde nagels met je vrienden! Sharing is caring!