Biefstuk Geïnspireerd door Jamie Oliver

Biefstuk Geïnspireerd door Jamie Oliver

Oh Jamie Oliver! Die jongensachtige charme is zo onweerstaanbaar. Ik denk dat sommigen van jullie die dit lezen het zeker eens zullen zijn met hoe ik over Jamie Oliver denk.

Voor zover ik weet, houdt iedereen van Jamie Oliver. Iedere keer als ik naar de kookshow van Jamie kijk, lijkt het alsof koken zo gemakkelijk is. Hij laat het er allemaal zo eenvoudig en snel uitzien. Dus na enige moed te hebben verzameld, ga ik de keukenuitdaging aan.

Ik denk dat Jamie Oliver mij deels heeft overgehaald daadwerkelijk te proberen maaltijden te bereiden en sta ik hier klaar in mijn keuken om te beginnen met koken. Ik kan echter niet garanderen dat het resultaat van mijn experimentele kookkunsten zelfs maar in de buurt van lekker zal komen.

Vandaag heb ik besloten één van Jamie Oliver’s recepten te maken, biefstuk met Mexicaanse salsa verde. Ik ben net naar de supermarkt bij mij in de buurt geweest om de ingrediënten te kopen die ik nodig heb.

Ingrediënten:

Voor de biefstuk

  • Rib Eye biefstuk
  • Olijfolie
  • Verse rozemarijn
  • Knoflook
  • Marokkaanse Arganolie – Een vriendin van mij vertelde me dat deze olie de nootachtige smaak en aroma aan haar gerechten geven waar ik zo dol op ben. En ja, ik kom vaak bij haar langs om haar gerechten te proeven.

Voor de salsa

  • Verse koriander
  • Verse munt
  • Spaanse pepers- Ik heb de rode en groene pepers gekocht. Ik moet niet vergeten de zaadjes eruit te halen.
  • Lente-uitjes en knoflook
  • Tomaten en limoen

Met mijn ingrediënten in de hand, ging ik terug naar huis om de biefstuk plus de Mexicaanse salsa verde voor de saus klaar te maken. Eerst de salsa!

Let’s salsa

Dit is het makkelijke gedeelte. Jamie zei dat alle ingrediënten fijngehakt moesten worden (behalve de limoen) totdat deze zeer fijn zijn en daarna te kruiden met zout en peper, wat limoen fijn te knijpen en een beetje vergine olijfolie erbij te doen. Dat is heel gemakkelijk.

Nu de biefstuk

Ik heb mijn pan gepakt en warm deze op, en terwijl ik wacht totdat deze heet is, kruid ik ondertussen de biefstuk met zout, peper en giet ik er een beetje olijfolie overheen, precies zoals Jamie dat doet.

Als de pan echt heet is, leg ik er de biefstuk in. Omdat ik van medium rare vlees hou, bak ik elke kant 3 minuten. Tijdens het bakken heb ik de rozemarijn toegevoegd aan de biefstuk.

Opdienen

Ik heb de biefstuk in dunnere plakjes gesneden, ze besprenkelt met wat Marokkaanse Arganolie, een kloddertje salsa toegevoegd en voila!

Ik moet zeggen dat mijn eerste keukenuitdaging helemaal niet slecht was. Ik moet zelfs toegeven dat mijn biefstuk superlekker smaakt! Ik ben zelfs verrast door het eindresultaat. Eigenlijk was ik heel succesvol in mijn culinaire experiment!

Noem het een portie geluk, beginnersgeluk of wat dan ook, maar één ding is zeker, ik ga genieten van deze biefstukjes! Hmmm!

Deel dit artikel over een door Jamie Oliver geïnspireerde biefstuk met je vrienden! Sharing is caring!