Tips om je Huid te Beschermen Tegen Schadelijke UV-stralen

Tips om je Huid te Beschermen Tegen Schadelijke UV-stralen

Als je jouw huid zonder bescherming aan de zon hebt blootgesteld, kun je verwachten dat deze beginnende tekenen van veroudering gaat tonen. Zie jij al rimpels en fijne lijntjes op je huid?

De UV-stralen van de zon veroorzaken de grootste schade aan de huid. UV-stralen dringen diep in de huid door en beschadigen het DNA en collageen. Het trieste is dat UV-stralen ook huidkanker kunnen veroorzaken. Dit is de reden waarom je het beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon serieus zou moeten nemen.

Natuurlijk is het niet nodig de zon volledig te mijden. Je hebt de zon immers nog steeds nodig. De zon geeft je vitamine D. Zonder de zon zouden we niet eens bestaan. Dus ga de zon niet uit de weg, maar zorg ervoor dat je de huid beschermt tegen de schadelijke effecten.

Tips om de huid te beschermen tegen UV-stralen

Als je wilt voorkomen dat de UV-stralen van de zon je huid iedere dag beschadigen, volg dan deze tips.

Vang wat zon tussen 8 en 10 uur ‘s morgens.

De UV-stralen van de zon zijn rond het middaguur op hun sterkst, probeer daarom te vermijden dat je op dat tijdstip buiten of in de zon bent. ’s Morgens is de beste tijd om je huid bloot te stellen aan wat ‘gezond’ zonlicht, maar blijf niet te lang in de zon. 30 tot 45 minuten is al genoeg. Een uur is misschien zelfs al te veel.

Vergeet niet je huid iedere dag te beschermen met een zonnebrandcrème.

Of het nu sneeuwt of als er wolken voor de zon hangen, je zult voordat je naar buiten gaat nog steeds zonnebrandcrème moeten opsmeren. UV-stralen kunnen zelfs door dikke wolken dringen en evenveel schade aanrichten.

Veel mensen denken dat je zonnebrandcrème alleen maar hoeft op te smeren bij een stralende zon en helderblauwe lucht. Er zijn zelfs mensen die denken dat je zonnebrandcrème alleen hoeft op te doen als je naar het strand gaat.

Zorg dat je deze fout niet maakt. Vergeet niet om elke keer als je in de zon gaat zonnebrandcrème op te smeren.

Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt als je jezelf blootstelt aan de zon.

Draag een hoed en luchtige kleding als je voor langere tijd naar buiten gaat. Het is het beste om witte kleren aan te trekken, omdat dit het licht reflecteert en je veel koeler houdt. Katoenen kleren zijn het beste.

Hydrateer je huid dagelijks.

Gebruik een vochtinbrenger zoals Arganolie, omdat deze bestanddelen bevat, waaronder ferulinezuur, die de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Arganolie bevat daarnaast veel bestanddelen die goed zijn voor de huid, zoals vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren, sterolen, linolzuur, polyfenolen, prostaglandinen, squaleen en andere anti-oxidanten.

Vermijd activiteiten buitenshuis als de zon fel is en als een dag simpelweg te warm is.

Als je bijvoorbeeld graag buiten sport, bijvoorbeeld tennis, probeer dan vroeg in de ochtend te spelen om te voorkomen dat je huid op de sterkste uren wordt blootgesteld aan de zon.

Deel dit artikel over bescherming tegen uv stralen met je vrienden! Sharing is caring!