Heb je Zin in een Filet Mignon Steak?

Heb je Zin in een Filet Mignon Steak?

Bij een lekker diner in een restaurant zullen de meeste mensen voor steak gaan. De meeste restaurants vragen hoge prijzen voor een steak en het maakt niet uit hoe hoog de prijs is, de meesten zullen hun smaakpapillen geen overheerlijke steak ontzeggen.

Maar wist je dat je zelf in je eigen keuken ook een heerlijke steak kunt klaarmaken? Het beste aan een thuisgemaakte steak is dat het geen aanslag pleegt op je portemonnee.

Filet Mignon

Alleen al het horen van het woord filet mignon is al genoeg om een gat in je bankrekening te boren. Maar je zult blij zijn om te weten dat de filet mignon die je zo graag eet in je favoriete chique restaurant eenvoudig te bereiden en niet zo prijzig is als in de meeste restaurants.

heb-je-zin-in-een-filet-mignon-steak2

Wat heb je nodig

 • Filet Mignon Steaks – Als je 3 vrienden op bezoek krijgt, koop dan 4 filet mignon steaks van ongeveer 3 cm dik. 4 stuks van deze grootte is 170 gram tot 225 gram.
 • zout – Een kwart theelepeltje is genoeg.
 • Zwarte peper – Een kwart theelepeltje is alles wat je nodig hebt.
 • Spek – Je hebt maar 4 plakjes nodig.
 • Marokkaanse Arganolie – Je zult de olie gebruiken om over de steaks te sprenkelen. Laat dit ingrediënt niet ontbreken in het gerecht, omdat deze een heerlijke nootachtige smaak toevoegt aan je filet mignon. De olie zit ook boordevol gezonde voedingsstoffen waar je lichaam ontzettend veel baat bij heeft, zoals onverzadigde essentiële vetzuren en natuurlijke anti-oxidanten.

Het klaarmaken van de Filet Mignon

 1. Het eerste wat je moet doen, is het voorverwarmen van je gril.
 2. Kruid je filet mignon steaks met peper en zout.
 3. Bak de plakjes spek op een middelgroot vuur. De spek moet niet krokant worden. Je bakt het alleen tot deze lichtbruin is. Je hoeft geen olie te gebruiken bij het bakken. Voeg alleen net genoeg water toe om de spek te bedekken. Als het water eenmaal is verdampt, zou de spek zijn eigen olie moeten afgeven.
 4. Wikkel iedere filet mignon steak in een plakje spek. Gebruik een houten tandenstoker om de spek op zijn plaats te houden.
 5. Leg de met spek omwikkelde steaks in een grilpan, je kunt in plaats hiervan ook een omrande bakplaat gebruiken. Als je jouw steak graag medium hebt, braad dan iedere zijde ongeveer 5 tot 6 minuten.
 6. We gaan verder met het opdienen! Serveer je heerlijke filet mignon zoals je dit ziet in chique restaurants. Verwijder de tandenstoker en leg de steak in het midden van het bord. Leg een lepel Dijon kruidenboter bovenop iedere steak.
 7. Besprenkel de filet mignon steaks vlak voor het opdienen met Marokkaanse Arganolie.Gebruik slechts een paar druppeltjes voor iedere steak, want deze olie heeft een sterke nootachtige smaak.

Dijon kruidenboter

Ingrediënten voor de Dijon kruidenboter

 • 100 gram of een half kopje zachte boter.
 • Een eetlepel Dijon mosterd.
 • Een eetlepel verse, gehakte peterselie.
 • 1/8 theelepel gemalen peper.

Het maken van de Dijon kruidenboter

 • Pak een kom die groot genoeg is voor alle ingrediënten van de Dijon kruidenboter.
 • Meng de boter, mosterd, peterselie en gemalen peper.
 • Nadat je de ingrediënten hebt gemengd, plaats je het mengsel in een bakje en laat je deze in de koelkast afkoelen.

Aardig chique voor een zelfgemaakte maaltijd, toch?!

Deel dit artikel over een steak filet mignon recept met je vrienden! Sharing is caring!