Kennismaken Met Producten Voor De Huid, Lees Verder!

Kennismaken Met Producten Voor De Huid

Waarom koop je al die producten voor je huid? Cremes, lotions, bevochtigers? Is dat om je huid er jong en gaaf uit te laten zien? Voor de meeste mensen is dat inderdaad zo. Een jonge en gave huid is belangrijk als je er aantrekkelijk uit wil zien.

Helaas garanderen al deze producten geen goed resultaat. Het punt is dat veel ervan van alles beloven, maar in werkelijkheid de huid meer kwaad dan goed doen. Pas hiervoor op. Het is verstandig om goed van de verschillende producten op de hoogte te zijn.

Comedogeen en niet-comedogeen

“Comedo” betekent “puistje”. Een comedogeen ingrediënt is een ingrediënt dat puistjes en huiduitslag kan veroorzaken. Oftewel, als een schoonheidsproduct een comedogeen ingrediënt bevat, kan dit product de poriën in je huid blokkeren. Dit kan dan weer leiden tot puistjes en mee-eters. Gebruik jij zo’n type schoonheidsproduct?

Acne is het resultaat van een mix van te veel talg in de huid en bacteriën. Als de poriën verstopt raken met talg en er ook nog eens bacteriën in het spel zijn, heeft de huid het hier vaak te kwaad mee. Acne is het gevolg.

Niet-comedogene producten daarentegen verstoppen de poriën niet. De meeste huidartsen bevelen daarom producten aan die alleen niet-comedogene ingrediënten bevatten.

Vooral voor mensen met een vettige huid of een huid die gevoelig is voor acne, is het belangrijk om te weten welke ingrediënten hun schoonheidsproducten bevatten.

Comedogene producten waar je voor op moet passen

Er zijn veel comedogene producten. Voor de volgende moet je speciaal oppassen als je schoonheidsproducten koopt:

  • Teer
  • Bruining voor de huid en haarverf (vooral oppassen met rood)
  • Cacaoboter
  • Isopropyl Myristaat (een synthetische olie)

Welke schoonheidsproducten je juist wel zou moeten kopen

  • Producten voor bescherming tegen de zon bevatten meestal geen comedogene ingrediënten. Om het zekere voor het onzekere te nemen, koop je het beste zonnebrandolie die niet vettig is en gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Ook is het belangrijk om zonbeschermings producten ’s avonds af te spoelen. Hiermee kun je de vorming van acne tegengaan.
  • Hydraterende stoffen – kies, net als bij zonnebrandolie, voor bevochtigers die gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Deze producten gaan snel door de poriën zodat die minder snel verstopt raken. Verzachtende ingrediënten zoals vitamine E verdienen de voorkeur.
  • Reinigers – probeer (gezichts)reinigers te vinden met ingrediënten die de vorming van acne tegengaan. Zoals bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur. Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera zijn ook goed voor de huid.
  • Scheerzeep – scheren irriteert de huid en de poriën en kan daardoor acne veroorzaken. Kies dus voor een scheerzeep met verzachtende ingrediënten op waterbasis.

Het gebruik van Arganolie

Arganolie is niet-comedogeen. Het wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, is niet vettig, zit vol met vitamine E, en is 100% natuurlijk. Arganolie is daarmee het perfecte schoonheidsproduct voor je huid. Het hydrateert uitstekend, en werkt ook nog eens goed als aftersun.

Let bij de aankoop van schoonheidsproducten goed op de ingrediënten. Leer alle ins en outs van een product kennen voordat je het koopt en, belangrijker nog, voordat je het gebruikt. Natuurproducten zoals Arganolie zijn de beste oplossing voor een mooie en jonge huid.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.