Problemen Met Striae Oplossen

Problemen Met Striae Oplossen

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Het zorgt er op allerlei manieren voor dat ons lichaam goed blijft functioneren. Dat is dan ook de reden dat iemand met zeer ernstige brandwonden het meestal niet overleeft. En het is ook de reden dat we de huid net zo moeten behandelen als elk ander orgaan in ons lichaam – met zorg.

Striae

Een van de vervelendste niet-dodelijke huidaandoeningen zijn striae. Deze ontstaan doordat de middelste laag van de huid (de lederhuid) te veel uitrekt en daardoor beschadigd raakt. Er ontstaan dan microscopisch kleine bloedinkjes die op je huid rood-paarse lijnen veroorzaken. Deze noemen we striae.

Wie krijgt striae?

  • Zwangere vrouwen. Vrouwen die in verwachting zijn krijgen vaak striae op borst en buik. Hormonen in het lichaam maken de collageen banden rondom het bekken soepeler, waardoor de bevalling soepeler zal verlopen. Helaas zorgen deze zelfde hormonen er ook voor dat er gemakkelijk striae ontstaan.
  • Als je van nature al zwak collageen hebt. Sommige vrouwen hebben zwakker collageen dan andere. Deze vrouwen hebben een grotere kans op striae, zelfs als ze niet in verwachting zijn.
  • Constant starten en stoppen met dieet en afvallen, en bodybuilding, is niet goed. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar kan ook striae veroorzaken. Vooral op bovenarmen, borst en dijen.
  • Pubers krijgen soms striae op hun rug simpelweg door het groeien.

Arganolie voor de bestrijding van striae

Pure arganolie staat erom bekend dat het striae kan verhinderen en genezen. De olie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, dringt diep door, en voedt daardoor de hele huid.

Wat ook de oorzaak is van striae, zwangerschap of puberteit, Arganolie verhindert het ontstaan ervan in de huid. En mocht je al striae hebben, dan zal Arganolie deze doen verminderen in sommige gevallen.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt bij striae? Bekijk dan onze video met gebruiksaanwijzing:

Hoe doet Arganolie dat?

Arganolie bevat hoge concentraties antioxidanten, zoals vitamine E, en oliezuur. Deze natuurlijke componenten helpen de huid zijn soepelheid te bewaren terwijl deze groeit.

Arganolie verhindert de afbraak van belangrijke proteïnen zoals elastine en collageen. Ook zorgt Arganolie ervoor dat de huidcellen heel blijven zodat de huid beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het gebruik van Arganolie

Arganolie kan samen met andere oliën zoals amandelolie gebruikt worden, maar het beste is om het puur te gebruiken. Met pure Arganolie profiteer je het beste van zijn unieke eigenschappen.

Omdat de olie gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, heb je er maar een klein beetje van nodig. Masseer het voorzichtig in, 1 of 2x daags. De soepelheid van de huid zal toenemen en je hebt je leven lang geen last meer van striae.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.