De Conditie Van Je Huid Tijdens De Zwangerschap

De Conditie Van Je Huid Tijdens De Zwangerschap

Vrouwen met een huidaandoening zoals psoriasis, eczeem, of acne, maken zich zorgen over hun huid en wat daarmee kan gebeuren als ze in verwachting raken.

Helaas is er niet één definitief antwoord tijdens zwangerschap. Bij sommige vrouwen wordt de huid er beter van, bij andere juist slechter. Je weet van tevoren niet hoe je huid zal reageren.

Hier volgen toch wat aanwijzingen waar je voor je huid op zou moeten letten als je in verwachting bent.

Psoriasis en zwangerschap

Een huidaandoening die onvoorspelbaar reageert tijdens de zwangerschap, en waarmee je altijd naar arts of apotheker moet gaan. Hier zijn belangrijke tips om te onthouden:

  • Altijd ruim hydrateren. Gebruik niet al te sterke steroïde crème, zalf gebaseerd op koolteer en dithranol, en bevochtigers op natuurbasis. Gebruik geen gels die op vitamine A gebaseerd zijn, zoals Zorac, gebruik geen psoralen, en ook geen zalfjes, lotions of cremes die gebaseerd zijn op vitamine D.
  • Neem geen medicijnen in pilvorm. Deze kunnen ernstige bijwerkingen hebben op de huid en op het ongeboren kind. Dit geldt ook voor psoriasis medicijnen zoals methotrexaat, ciclosporine en azathioprine – deze onderdrukken het immuunsysteem. Gebruik liever ook geen medicijnen die op vitamine A gebaseerd zijn zoals acitretine.
  • Ga naar de dokter als je in verwachting bent of van plan bent in verwachting te raken.

Eczeem en zwangerschap

Eczeem kan wel of niet verergeren tijdens de zwangerschap. Hoe dan ook, het is altijd beter om je huid te beschermen. Hier is hoe:

  • De gouden regel is altijd dezelfde, zwanger of niet -zorg dat je huid niet uitdroogt. Net als bij psoriasis is hydrateren dus altijd een goed idee. Hierdoor wordt de jeuk die met eczeem gepaard gaat minder.
  • Gebruik minder steroïde crème. Niet vaker dan tweemaal daags voor cremes zonder recept. En steroïde cremes op doktersrecept kun je beter helemaal vermijden. Overleg altijd eerst met de dokter voordat je welk product dan ook gebruikt.
  • Als je steroïde cremes moet vermijden, dan dus ook steroïde tabletten. Gebruik deze alleen als niets anders meer helpt, en alleen in overleg met de dokter.

Acne en zwangerschap

Er zijn veel medicijnen en cremes tegen acne die je zonder recept kunt kopen. De meeste kun je veilig gebruiken tijdens de zwangerschap, maar toch is het verstandig om eerst arts of apotheker te raadplegen. Hier is wat belangrijke informatie:

  • Gebruik geen gel of medicijnen die vitamine A (retinoïden) bevatten. Deze kunnen schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Voorbeelden hiervan zijn isotretinoïne (Roaccutaan), en tretinoïne.
  • Antibiotica zoals tetracyclines kun je ook beter vermijden. Deze kunnen tanden en beenderen van het ongeboren kind aantasten.

Arganolie en zwangerschap

Pure arganolie is veilig voor alle huidtypen en huidaandoeningen, omdat 100% pure Arganolie geen kunstmatige chemische toevoegingen heeft. Arganolie hydrateert uitstekend waardoor pijn, jeuk en irritatie wordt tegengegaan. Het is rijk aan antioxidanten en vetzuren die gemakkelijk door de huid worden opgenomen en daardoor snel werken.

Arganolie reguleert ook de aanmaak van talg in het lichaam. Hierdoor wordt acne minder en kunnen littekens van acne genezen. Deze olie uit Marokko is 100% veilig voor zwangere vrouwen. Hij staat er ook om bekend dat hij wonderen doet voor striae en andere huidproblemen als gevolg van zwangerschap.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.