7 Redenen Om Je Huid Goed Tegen de Zon te Beschermen

7 Redenen Om Je Huid Goed Tegen de Zon te Beschermen

Zonnebrandolie is vandaag-de-dag belangrijker dan ooit, en terecht. Door luchtvervuiling wordt de ozonlaag (onze natuurlijke bescherming tegen straling van de zon) steeds zwakker, en worden we steeds meer blootgesteld aan schadelijke UV-straling.

Waarom moeten we ons daar zorgen om maken? Hier zijn 7 belangrijke redenen waarom:

Rimpels

Lijntjes op de huid als gevolg van te veel zon. Ook wel “photoaging” (veroudering door licht) genoemd. De vezels en het collageen in de huid verliezen aan volume. Hierdoor gaat de huid slap hangen in plaats van strak te blijven.

Pigmentatie

De kleur van de huid verandert onder invloed van de zon. Zo zien we bijvoorbeeld donkere vlekken, levervlekken, bruining van de huid, sproeten, en een onregelmatige huidskleur. Overpigmentatie, veroorzaakt door actieve melanocyte cellen, maken dat de huid donkerder wordt.

Witte Vlekken

Ook wel bekend als onderpigmentatie, is het tegenovergestelde hiervan. De zonnestraling kan witte vlekken veroorzaken waar je niet meer vanaf komt.

Mee-eters

Eveneens veroorzaakt door te veel in de zon zitten. Mee-eters kunnen op gezicht of schouders voorkomen na een flinke zonnebrand.

Ruwe huid

Doordat de opperhuid ons probeert te beschermen tegen de stralen van de zon, wordt deze dikker. De huid wordt ruw en voelt dikker dan normaal aan.

Actinische Keratosen

”Actinisch” is het Griekse woord voor zon, en Keratosen is de medische term voor eelt. De zon kan vergroeiingen of eelt veroorzaken die later tot huidkanker kunnen leiden.

Rode Gloed

Komt vaak voor in borst of nek, als gevolg van te lang in de zon zitten. Het doet denken aan “Telangiectasia” (een soort van spataderen), het wijder worden van kleine bloedvaatjes in gezicht, nek en borst.

Gebruik zonnebrandolie

Zonnebrandolie kan de taak van de ozonlaag overnemen. Kies de beste bescherming voor jou en je familie tegen de schadelijke zonnestralen. Volg de aanwijzingen goed op en bedenk dat de bescherming maar een paar uur werkt. Breng het iedere keer als je uit het water komt opnieuw aan.

Arganolie

Arganolie is een nieuwe ontdekking die wonderen doet bij het beschermen van de huid tegen de zon. Arganolie is een zuiver natuurproduct uit Marokko, en bevat componenten die de huid grondig tegen de zon beschermen.

Maak je bij deze olie geen zorgen over een vettig gevoel. Hij wordt snel door de huid opgenomen, en je voelt of ziet er niets van. Intussen doet het wel zijn werk voor de bescherming van de huid.

Arganolie is ook nog eens rijk aan vitamine E en antioxidanten en voedt daarmee meteen ook nog de huid. Het beschermt dus de huid, en houdt deze tegelijkertijd gezond.

Bescherm je huid tegen rimpels, pigmentatie, witte vlekken, mee-eters, ruwe huid, eelt en rode gloed. Gebruik bijvoorbeeld Arganolie als bescherming tegen de zon en als voeding. Hou van je huid, en maak deze mooi, jong en gezond.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!