Je Hebt een Haarverzorgingsplan Nodig Als je Ouder Wordt

Je Hebt een Haarverzorgingsplan Nodig Als je Ouder Wordt

Tijd werkt in niemands voordeel. Het vliegt zomaar voorbij. En naarmate de tijd verstrijkt, eist het zijn tol van het lichaam. Ouder worden is onvermijdelijk en naarmate we ouder worden, krijgt ons lichaam te maken met veel veranderingen. Onze stofwisseling wordt trager, de huid verliest zijn elasticiteit, rimpels en fijne lijntjes ontwikkelen zich en natuurlijk worden onze haren grijs.

Toen je jong was, dacht je waarschijnlijk dat je haren later alleen maar grijs zouden worden. Nou, er is nog veel meer dat je niet weet over de effecten van veroudering op het haar. Naast het feit dat je haar grijs wordt, zal het geleidelijk aan ook een deel van zijn elasticiteit en dichtheid verliezen. Je zult zelfs merken dat het golfpatroon en de textuur van je haar zullen veranderen. Wees niet al te verbaasd als je haar niet meer in staat is een model vast te houden zoals vroeger. Als je dit niet gelooft zul je moeten wachten, zodat je het met eigen ogen kunt zien als je ouder wordt.

Met al deze veranderingen die gaande zijn in je haren, is het tijd om je haarverzorgingsroutine aan te passen.

Haarverzorgingsroutine voor rijpere vrouwen

Conditioning

Als je haar grijs begint te worden, zal het ook meer vocht nodig hebben dan voorheen. Waarschijnlijk zul je eerst verrast zijn dat je haar droger is geworden in vergelijking met vroeger. Om deze reden moet je je haar elke week diep conditionen.

Maar wat is een goed product dat je hiervoor kunt gebruiken? Heb je wel eens gehoord van Marokkaanse Arganolie? Waarschijnlijk wel, omdat veel vrouwen ontzettend enthousiast zijn over deze olie uit Marokko en de wonderbaarlijke voordelen ervan voor het haar, de huid en zelfs de nagels! Deze keer kun je de hype geloven, daar deze olie absoluut wonderen verricht. Het zit boordevol vitamine E en essentiële vetzuren die het haar beiden hydrateren. Deze twee componenten voeden ook het haar, waardoor het sterker wordt.

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant, wat betekent dat je haar wordt beschermd tegen externe en interne schadelijke factoren. Deze voedingsstoffen staan er ook om bekend beschadigd haar te herstellen, repareren en vernieuwen! De olie, vaak het vloeibare goud van Marokko genoemd, bevat andere voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen!

Om je haar diep te conditioneren, doe je simpelweg wat olie in je haar en wikkel je het haar in een handdoek om de olie overal te laten inwerken.Doe dit net voor het slapen gaan en laat je haar ’s nachts weken in deze rijke olie. Als je geen tijd hebt om dit ’s nachts te laten inwerken, dan kun je gewoon wat olie in je haar smeren, je haar in een warme, vochtige handdoek wikkelen en zo lang als je kunt laten weken. Je kunt Marokkaanse arganolie ook gebruiken als een normale conditioner in de douche.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!