Je Haren Verliezen door Sigaretten?

Je Haren Verliezen door Sigaretten

We hebben allemaal wel eens gehoord van de midlife crisis, maar heb je ooit gehoord van de midlife haar crisis?

Haaruitval is één van de dingen waar “mensen van middelbare leeftijd”, en vooral mannen, mee te maken krijgen. Het is iets wat onderdeel uitmaakt van het leven en wat de meeste mensen moeilijk vinden om te accepteren.

Het is waarschijnlijk correct om te veronderstellen dat er niet veel mensen zijn die hun prachtige bos haar willen verliezen. Er zijn slechts een handvol mensen die goed wegkomen met een kaal hoofd.

Mannen die hun haren beginnen te verliezen worden ook vaak geplaagd en bespot. Een volle en weelderige haardos is een teken van jeugdigheid en wanneer het haar begint uit te vallen en niet meer teruggroeit, raak je ook je jeugdigheid kwijt.

Wat veroorzaakt haaruitval

Er zijn vele oorzaken van haaruitval. Een slechte gezondheid, genen en je levensstijl zijn aangeduid als als oorzaken van ongezonde haargroei en kunnen leiden tot haaruitval. De waarheid is dat we ongeveer 100 of meer haren per dag verliezen, maar deze uitgevallen haren worden vervangen door nieuwe.

Als er sprake is van haaruitputting dan betekent dit dat er weinig haar groeit en dat het grootste deel van de haren die zijn uitgevallen niet wordt vervangen.

Kan roken haaruitval veroorzaken?

Roken is een slechte gewoonte met alle gevolgen van dien. Het wordt gekoppeld aan longkanker en andere ziekten. Meer dan 60 chemische stoffen in tabaksrook staan erom bekend kanker te veroorzaken.

Roken is een vervelende gewoonte die bijna alle organen in het lichaam beïnvloedt. Deze ongezonde gewoonte is de boosdoener van vele ernstige ziekten.

Het is niet langer een verrassing dat roken ook de haargroei kan beïnvloeden. Recente studies laten ook zien dat roken bovenaan de lijst met oorzaken van haaruitval staat.

Naar schatting krijgen ongeveer 80 tot 90% van de rokers te maken met haaruitval als ze de middelbare leeftijd bereiken.

Is het echt waar dat roken kan leiden tot haaruitval of is dit gewoon een truc van de anti-rokers om rokers te laten stoppen?

Afgezien van de nadelige gevolgen van sigaretten voor de luchtwegen, het immuunsysteem, de bloedsomloop en het bewegingsapparaat, is haaruitval één van de andere nadelige gevolgen.

Hoe het roken van sigaretten bijdraagt aan haaruitval

De chemische stoffen in sigaretten zijn van invloed op de haarfollikels. Deze chemische bestandsdelen in tabak kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de haarzakjes wat kan leiden tot een verminderde haargroei of vertraagde ontwikkeling van nieuwe haarlokken.

Is haaruitval onomkeerbaar?

Jarenlang hebben we aangenomen dat wanneer haar begint uit te vallen, het niet meer terug zal groeien. We hebben geleerd dat het herleven of herstellen van beschadigde haarzakjes gewoon niet mogelijk is.

Maar de wetenschap heeft zich verder ontwikkeld en heeft ontdekt dat haaruitval daadwerkelijk kan worden teruggedraaid.

Voor diegenen die het geld ervoor hebben, zijn haartransplantatie en laserbehandelingen geweldige opties.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de haargroei ook stimuleren. Voedingsmiddelen boordevol eiwitten kunnen ook zorgen voor een gezonde haargroei. Voedingsmiddelen die vol zitten met ijzer, zwavel, vitamine B, vitamine E en essentiële vetzuren kunnen het haar helpen groeien.

Bepaalde haarproducten kunnen de haargroei ook stimuleren. Marokkaanse Arganolie is zo’n product. Deze olie, boordevol vitamine E en essentiële vetzuren, zullen je beschadigde haarzakjes laten opleven en je haar terug laten groeien.

Deel dit artikel over haarverlies door sigaretten met je vrienden! Sharing is caring!