Heeft De Zomer Jouw Huid Verbrand? Verzorg Deze Dan!

Heeft De Zomer Jouw Huid Verbrand?

Wat hebben we de afgelopen zomer weer veel lol gehad. Sommigen misschien wel té veel. Maar na al die pret hebben we nu te maken met de realiteit. En die realiteit kan hard zijn. Mensen die zich onvoorbereid in het buitenleven hebben gestort proberen nu met man en macht de schade te herstellen die de zomer aan hun huid heeft aangericht.

Deskundigen, vrienden en familie hebben ons nog zo vaak gewaarschuwd je altijd met zonnebrandlotion in te smeren, nog eens in te smeren en zo veel mogelijk uit de zon te blijven. En natuurlijk hebben we dit advies in de zomer weer niet opgevolgd.

Veel mensen blijven gewoon urenlang in de zon te zitten om die gewenste bruine kleur op hun huid te krijgen. Helaas lopen veel mensen die in de zon zitten te bakken een zonnebrand op in plaats van die bruine huid waar ze van dromen.

Een zonverbrande huid doet pijn en ziet er bepaald niet zo mooi bruin uit als de bedoeling was. Er zijn zelfs mensen die al verbrand zijn en toch nog in de zon blijven zitten. Dat is erg gevaarlijk omdat de huid daardoor nog verder beschadigd raakt. Een zonverbrande huid verhoogt het risico op huidkanker.

Hoe moet je voor je huid zorgen als je last hebt van zonnebrand? Hier zijn een paar tips.

Voor Je Verbrande Huid Zorgen

Het allereerste wat je moet doen is weten wat voor soort verbranding je hebt. Dat is belangrijk voor de keuze van de juiste behandeling.

Eerstegraads verbranding

Bij een eerstegraads verbranding wordt de huid rood. De huid voelt warm aan en prikt een beetje, ook als je niet in de zon zit.

De beste behandelingen voor dit type verbranding bestaan uit een koel bad of koude compressen. Je kunt ook zalfjes met een lage dosis steroïden gebruiken.

Als je pijn hebt kun je ibuprofen of andere pijnstillers nemen. Het is ook raadzaam om de huid gehydrateerd te houden. Breng dagelijks moisturizers als Arganolie op de huid aan.

Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en Sterolen waardoor het krachtige vochtinbrengende eigenschappen heeft. Het bevat daarnaast ook Vitamine E, Carotenoïden en andere anti-oxidanten die een beschadigde huid beschermen en repareren. Deze stoffen bevorderen ook herstel van de huidcellen!

Tweedegraads verbranding

Als je blaren op je huid hebt dan heb je een tweedegraads verbranding. Prik deze blaren nooit open, hoe verleidelijk dat ook mag zijn, omdat je daarmee alleen maar bacteriën binnen laat komen en dus een grotere kans op ontstekingen loopt.

Als je een tweedegraads verbranding hebt kun je het beste losse kleding dragen zodat de stof niet over de blaren wrijft.

Als er toch een blaar open is gegaan dek deze dan met een verband af. Laat de tape de blaar niet aanraken want dan wordt het erg pijnlijk om later de tape weer te verwijderen.

Hou je handen schoon om ontsteken van de blaren te voorkomen. Neem bij voorkeur koude douches en dep de huid droog met een zachte handdoek. Breng een ruime hoeveelheid moisturizer zoals Arganolie op de verbrande huid aan.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!