Waarom Werkt Arganolie Zo Goed Tegen Huidveroudering?

Waarom Werkt Arganolie Zo Goed Tegen Huidveroudering?

Als er één product is dat geprezen wordt vanwege zijn anti-verouderingseigenschappen dan is dat wel Marokkaanse Arganolie. Gebruikers over de hele wereld van deze cosmetische olie prijzen de anti-verouderings eigenschappen van de olie. Daarnaast staat de olie ook bekend vanwege de wonderen die het doet voor huid, haar en nagels.

Waar Arganolie Vandaan Komt

In de westerse wereld wordt de olie vaak het vloeibare goud uit Marokko genoemd. Deze schoonheidsolie komt uit de zuidwestelijke gebieden van Marokko. De olie wordt al duizenden jaren lang door de Berber bevolking gebruikt voor culinaire, medicinale en cosmetische doeleinden.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als anti-aging product kunt gebruiken:

Wat zit er in arganolie?

Wat maakt Arganolie nu zo effectief bij de bestrijding van huidveroudering? Het antwoord zit ‘m in de samenstelling van de olie. Arganolie ontleent zijn vermogen om rimpels en fijne lijntjes te verhinderen aan talrijke anti-oxidanten en andere stoffen waar de huid baat bij heeft.

Laten we de chemische samenstelling van het vloeibare goud uit Marokko eens wat beter bekijken om zijn verjongende eigenschappen te kunnen begrijpen.

Anti-verouderings Componenten van Arganolie

Vitamine E

Dit is een van de krachtigste anti-oxidanten die we kennen. Door de sterke anti-oxiderende eigenschappen van Vitamine E verhindert de olie dat vrije radicalen schade aan de huid aanrichten.

Vrije radicalen komen overal in de natuur voor. Ultraviolette straling van de zon is zo’n vrije radicaal en is de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering.

Vitamine E is in vet oplosbaar en stopt vrije radicalen voordat die schade kunnen aanrichten aan de huid. Daardoor worden rimpels en fijne lijntjes verhinderd.

Essentiële Vetzuren

EVZ’en oftewel essentiële vetzuren spelen een sleutelrol bij het verhinderen van huidveroudering. Ze zorgen ervoor dat de cellen de juiste voeding krijgen. Daardoor wordt de aanmaak van nieuwe cellen bevorderd.

Het lichaam is constant bezig met het aanmaken van nieuwe cellen ter vervanging van cellen die zijn afgestorven.

Regeneratie van cellen betekent dat dode cellen worden vervangen door sterkere exemplaren. Bij celdegeneratie gebeurt juist het omgekeerde waardoor rimpels of fijne lijntjes ontstaan. Bij regeneratie van cellen ontstaat een jongere huid.

Sterolen

Ook sterolen zijn belangrijk voor de anti-verouderings eigenschappen van Arganolie. Het beschermt een eiwit dat we collageen noemen en dat de structuur van de huid ondersteunt tegen beschadiging. Als het collageen beschadigd wordt is het resultaat een uitgezakte huid, rimpels en fijne lijntjes.

Squaleen

Squaleen is een andere cruciale component van Arganolie voor het bestrijden van huidveroudering. Squaleen beschermt het collageen en ook een ander eiwit, elastine, dat de huid zijn soepelheid geeft. Squaleen heeft als eigenschap dat het de effecten van celdegeneratie tegengaat zodat de huid zacht en strak blijft.

Fenolcomponenten

Ook wel bekend als Polyfenolen. Deze componenten bestrijden vrije radicalen en beschermen de huid daardoor tegen de schadelijke effecten daarvan.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!